5 Τύποι εισερχόμενου μάρκετινγκ για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων

0
5 Τύποι εισερχόμενου μάρκετινγκ για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων

Τι είναι το Inbound Marketing;

Τι γίνεται αν είστε ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης στην οποία είστε ο μόνιμος εμπειρογνώμονας αλλά δεν έχετε εμπειρία στην ιδιοκτησία μιας επιχείρησης; Αυτό είναι τόσο συνηθισμένο μεταξύ των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων! Ίσως δεν έχετε ακούσει ποτέ πολλά για τις στρατηγικές εισερχόμενου μάρκετινγκ και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία ή περισσότερες από αυτές για να αυξήσετε την επιχείρησή σας.

Οι στρατηγικές μάρκετινγκ χαρακτηρίζονται συνήθως είτε εισερχόμενο μάρκετινγκ είτε εξερχόμενο μάρκετινγκ. Το εισερχόμενο μάρκετινγκ επικεντρώνεται στη δημιουργία και τη διανομή περιεχομένου που προσελκύει προοπτικές στον ιστότοπό σας. Κάντε κλικ στο Tweet Από τον ιστότοπό σας στη συνέχεια εργάζεστε για να τα μετατρέψετεστόχος εισερχόμενου μάρκετινγκ και τίτλος ιστολογίου προοπτικές σε αγοραστές από την επιχείρησή σας. Αυτό διαφέρει από το εξερχόμενο μάρκετινγκ που απευθύνεται πιο άμεσα σε υποψήφιους πελάτες για να τους δελεάσει να αγοράσουν. Η πληρωμένη διαφήμιση είναι ένα παράδειγμα εξερχόμενου μάρκετινγκ.

Ποιοι είναι οι 5 τύποι εισερχόμενου μάρκετινγκ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων;

Βάζω στοίχημα ότι ασχολείστε με το εισερχόμενο μάρκετινγκ και μπορεί να μην συνειδητοποιείτε καν ότι αυτός είναι ο όρος για αυτό που κάνετε. Εάν διαθέτετε μια πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην οποία μοιράζεστε πληροφορίες και τη δημιουργία δυνητικών πελατών για την επιχείρησή σας, αυτή είναι μια μορφή εισερχόμενου μάρκετινγκ. Υπάρχουν 5 τρόποι για να κάνετε αυτό το είδος μάρκετινγκ.

  1. Email marketing
  2. Μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης
  3. Αναρτήσεις ιστολογίου στον ιστότοπό σας
  4. Διαφημίσεις επί πληρωμή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως οι διαφημίσεις στο Facebook
  5. Παραπομπές από στόμα σε στόμα

Από αυτά τα 5 το καλύτερο μάρκετινγκ που θα λάβετε ποτέ είναι οι από στόμα σε στόμα παραπομπές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστώ στους πελάτες μικρών επιχειρήσεων μου να διαθέτουν ένα ισχυρό σύστημα για να ζητούν ενεργά μαρτυρίες από υπάρχοντες πελάτες καθώς και παραπομπές από πελάτες. Χρειάζεται λίγος χρόνος στην επιχείρηση για να δημιουργήσετε ένα χαρτοφυλάκιο που σας φέρνει παραπομπές από στόμα σε στόμα. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να συγκεντρωθείτε σε ένα ή δύο από τα άλλα τέσσερα.

Ταξινόμηση του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Εφόσον πιθανότατα κάνετε ήδη κάποιο είδος μάρκετινγκ σε ένα ή περισσότερα κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ας χωρίσουμε αυτόν τον τύπο εισερχόμενου μάρκετινγκ στα στοιχεία του. Είναι σχεδόν αδύνατο τώρα να απαριθμήσουμε όλους τους μεγάλους και μικρούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να έχει κάποιος. Και σίγουρα δεν μπορείς να τα καλύψεις όλα! Ως αρχή ας απαριθμήσουμε τα κυριότερα.

Η επιλογή του σωστού λογαριασμού μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την επιχείρησή σας είναι το κλειδί, αν και θεωρώ ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων απλώς χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό που πιστεύουν ότι θα τους είναι χρήσιμος. Δεν μπορείτε να τα διαχειριστείτε όλα, επομένως επιλέξτε ένα ή δύο που ταιριάζουν καλά με τις προοπτικές σας και εργαστείτε για να εδραιωθείτε με συνεπές χρήσιμο περιεχόμενο και συμβουλές. Αυτό που κάνετε εδώ είναι να λειτουργείτε ως δημιουργός περιεχομένου για αυτόν τον κοινωνικό λογαριασμό και στόχος σας είναι να ξεχωρίσετε, να θεωρηθείτε ως δημιουργός χρήσιμου και χρήσιμου περιεχομένου και να αρχίσετε να αναγνωρίζετε το όνομα για εσάς και την επιχείρησή σας. Αυτή είναι μια μεγάλη παραγγελία, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι δημοσιεύουν περιεχόμενο κάθε μέρα στην ίδια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Η συνέπεια είναι ένα μέρος της επιτυχίας στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως τον κύριο τρόπο εισερχόμενου μάρκετινγκ. Είναι χρήσιμο να δημιουργήστε ένα ημερολόγιο περιεχομένου και παρακολουθήστε πόσο καλά αποδίδει το περιεχόμενό σας με την πάροδο του χρόνου, ώστε να γνωρίζετε ποια θέματα δημιουργούν μεγαλύτερη αφοσίωση για εσάς. Ένα ημερολόγιο περιεχομένου θα σας βοηθήσει επίσης να προγραμματίσετε το εναλλασσόμενο περιεχόμενο. Είναι τέλειο για να επαναπροσδιορίσετε και να επαναχρησιμοποιήσετε το περιεχόμενό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Τι θα λέγατε να χρησιμοποιήσετε τους άλλους 4 τύπους εισερχόμενου μάρκετινγκ;

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι μία από τις υπόλοιπες εισερχόμενες στρατηγικές σας προσφέρει μεγαλύτερη επιτυχία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή συνδυάζεται καλά με τις προσπάθειές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Email marketing

Ενώ το μάρκετινγκ μέσω email έχει πέσει στην εύνοια των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων, σχεδόν πάντα συνιστώ να είναι μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ σας. Η λίστα συνδρομητών μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένα πλεονέκτημα για την επιχείρησή σας. Αυτοί είναι πραγματικοί άνθρωποι, καθένας από αυτούς θερμά οδηγεί τους οποίους μπορείτε εύκολα να προσεγγίσετε και να αγγίξετε. Και μπορείτε να το κάνετε χωρίς τεράστιο κόστος για την επιχείρησή σας. Το email marketing είναι ένα θέμα από μόνο του. Μπορείτε να βρείτε δύο από τα άρθρα μου σχετικά με το email marketing παρακάτω που θα σας βοηθήσουν να ρίξετε μια ματιά στις δυνατότητες.

Εάν θέλετε να ανανεώσετε ή να σχεδιάσετε το email marketing για την επιχείρησή σας, μπορείτε επικοινώνησε μαζί μουείμαι πιστοποιημένος ειδικός μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Blogging

Επωφελείστε όταν τοποθετείτε συνεχώς νέο περιεχόμενο στο ιστολόγιό σας, επειδή συνήθως λαμβάνετε αυξημένη επισκεψιμότητα σε νέο περιεχόμενο. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει χέρι-χέρι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε περιεχόμενο teaser και να κατευθύνετε τους ακόλουθούς σας στο ιστολόγιό σας για το πλήρες περιεχόμενο. Βοηθά επίσης να εδραιωθεί η νομιμότητα του ιστολογίου σας. Το blogging, ειδικά για εξειδικευμένους ιστότοπους, είναι ένα μακροπρόθεσμο παιχνίδι. Αφού έχετε δημοσιεύσει έναν ορισμένο αριθμό άρθρων και έχει περάσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα αρχίσετε να βλέπετε αυξήσεις στην επισκεψιμότητά σας στο Google. Αν ψάχνετε για σταθερή βοήθεια για τη βελτίωση του ιστολογίου σας, σας προτείνω Ebook της Suzie Whitford’s Blog By Number (σύνδεσμος θυγατρικών μου). Υπάρχουν και άλλα καλά διαθέσιμα μαθήματα, αλλά αυτός είναι ένας φθηνός τρόπος για να ξεκινήσετε.

Διαφημίσεις

Αν θέλετε να μπείτε στον κόσμο του Facebook ή να πληρώσετε ανά κλικ διαφήμιση, σας συμβουλεύω είτε να προσλάβετε κάποιον που ξέρει πραγματικά αυτό το παιχνίδι είτε να αγοράσετε ένα σταθερό πρόγραμμα. Η καμπύλη μάθησης είναι απότομη, αλλά χωρίς να ξέρετε τι κάνετε, μπορείτε εύκολα να ξοδέψετε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα θα κερδίσετε ποτέ.

  • Μην κάνετε διαφημίσεις στο Facebook που δεν στοχεύουν συγκεκριμένα σε ένα συγκεκριμένο προϊόν ή προσφορά παραγωγής δυνητικών πελατών
  • Θυμηθείτε να δοκιμάσετε τις διαφημίσεις σας
  • Διαβάστε όλο το διαθέσιμο υλικό υποστήριξης από το ίδιο το Facebook, έχει όντως ένα ολόκληρο κέντρο υποστήριξης διαφημίσεων στο Facebook, το οποίο είναι δωρεάν για αναζήτηση και χρήση.

Παραπομπές

Όπως ανέφερα παραπάνω, οι από στόμα σε στόμα παραπομπές είναι ο καλύτερος τύπος μολύβδου που μπορείτε να πάρετε. Βεβαιωθείτε ότι ζητάτε τόσο μαρτυρία όσο και παραπομπές από τους υπάρχοντες πελάτες σας. Τα σχόλια θα είναι καλά και για την επιχείρησή σας. Κρατήστε μια εργασία στο τριμηνιαίο ημερολόγιό σας για να επικοινωνήσετε με πελάτες που είναι νέοι και να ζητήσετε συγκεκριμένα σχόλια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε μια μαρτυρία. Ρωτήστε επίσης αν γνωρίζει κάποιον φίλο που χρειάζεται αυτό που κάνετε και δώστε του ένα άρθρο ή κάτι άλλο να στείλει σε αυτόν τον φίλο.

Κάποτε διάβασα ένα άρθρο που υπογράμμιζε ότι ακόμα κι αν είστε μεμονωμένος ιδιοκτήτης επιχείρησης, έχετε μια αόρατη ομάδα πωλήσεων. Μερικοί άνθρωποι που σας γνωρίζουν ή έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας θα σας αναφέρουν σε κάποιον άλλον που έχει μια ανάγκη για την οποία μπορείτε να βοηθήσετε. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει χρόνια μετά, γι‘ αυτό είναι καλό να χρησιμοποιείτε email και άλλες απλές στρατηγικές για να διατηρείτε επαφή.

Τι θα γινόταν αν αφιερώσατε λίγο χρόνο για να διαβάσετε περισσότερα για τις στρατηγικές εισερχόμενου μάρκετινγκ ή να συναντηθείτε με κάποιον (εμένα) για μια ώρα για να συζητήσετε τι είναι σωστό για την επιχείρησή σας; Η απόφαση για τις καλύτερες εισερχόμενες στρατηγικές για εσάς μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και χρήμα, καθώς και να αυξήσετε το εισόδημά σας πιο γρήγορα. Επιλέξτε πού βρίσκονται οι πελάτες σας, αλλά επίσης επιλέξτε τι θα δεσμευτείτε.

Είναι αυτό το άρθρο χρήσιμο για εσάς; Εάν ναι, αφιερώστε λίγο χρόνο για να το μοιραστείτε χρησιμοποιώντας τα κουμπιά κοινοποίησης κοινωνικών δικτύων παρακάτω. Ευχαριστώ!

5 τύποι εισερχόμενου μάρκετινγκ για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Schreibe einen Kommentar