Όλες οι συμβουλές για να διατηρήσετε το γκαζόν σας ενυδατωμένο αυτό το καλοκαίρι

11
Όλες οι συμβουλές για να διατηρήσετε το γκαζόν σας ενυδατωμένο αυτό το καλοκαίρι

συμβουλές ποτίσματος γκαζόν

Το πότισμα ενός χλοοτάπητα μπορεί να μην φαίνεται δύσκολο, αλλά με δυσμενείς καλοκαιρινούς καιρούς, υπάρχουν βέλτιστες πρακτικές που κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού πρέπει να γνωρίζει. Λάβετε απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις όπως, „Τι ώρα της ημέρας πρέπει να ποτίζω το γκαζόν μου;“, „Πόσο νερό χρειάζεται το γκαζόν μου;“, „Πόση ώρα πρέπει να ποτίζω το γκαζόν μου;“ κι αλλα.

Απολαύστε τις καλοκαιρινές σας μέρες σε εξωτερικούς χώρους με ένα καταπράσινο γκαζόν που έχει την τέλεια ποσότητα ενυδάτωσης. Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για το πώς να ποτίζετε σωστά το γκαζόν σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού:

Συμβουλές ποτίσματος γκαζόν

 1. Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ποτίσετε το γκαζόν σας
  Κατά κανόνα, η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ποτίσετε το γκαζόν σας είναι νωρίς το πρωί όταν οι θερμοκρασίες είναι στο χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας. Μερικοί επαγγελματίες λένε ακόμη και ότι οποιαδήποτε ώρα πριν από τις 10 π.μ. είναι η ιδανική ώρα για να ποτίζετε τον χλοοτάπητά σας, αλλά το κλειδί είναι ότι ποτίζετε αρκετά νωρίς μέχρι εκεί που το νερό μπορεί να μουλιάσει πλήρως στο έδαφος πριν εξατμιστεί. Το πότισμα τη νύχτα ή το βράδυ δεν είναι ενθαρρύνεται γιατί όσο πιο αργά ποτίζετε, τόσο πιο ευάλωτο θα είναι το γρασίδι σας σε ασθένειες.
 2. Συχνότητα ποτίσματος
  Γενικά, οι περισσότεροι χλοοτάπητες απαιτούν 1 έως 1,5 ίντσες νερό την εβδομάδα. Το πόσες φορές την εβδομάδα θα χρειαστεί να ποτίζετε θα εξαρτηθεί από μερικά πράγματα. Εάν έχετε δεχτεί άφθονη βροχή την τελευταία εβδομάδα, μπορείτε πιθανότατα να παραλείψετε το πότισμα για μερικές ημέρες. Βιώνετε ξηρασία; Το γκαζόν σας αναμενόμενα θα χρειαστεί περισσότερο νερό, πιο συχνά για να ευδοκιμήσει.

  Εάν εξαρτάται από εσάς να παρέχετε στο γκαζόν σας το νερό που χρειάζεται για να παραμείνει ενυδατωμένο, μπορείτε να δώσετε και 1 έως 1,5 ίντσες νερό μέσα σε 1 ημέρα ή να το χωρίσετε σε 2 έως 3 μούλιασμα σε ξεχωριστές ημέρες.

  Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που θα επιλέξετε να ακολουθήσετε, φροντίστε να μην παρακάνετε το γκαζόν σας με νερό. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες και θα σκοτώσει τη μικροβιακή δραστηριότητα. Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες της πόλης σας για τη χρήση του νερού. Ορισμένες περιοχές έχουν συγκεκριμένες ημέρες και ώρες που επιτρέπεται να ποτίζετε το γκαζόν σας γενικά. εξοικειωθείτε με τους κανονισμούς της πόλης σας πριν καθορίσετε ένα πρόγραμμα ποτίσματος.

 3. Διάρκεια χρόνου για να ποτίσετε το γκαζόν σας
  Ο χρόνος που ποτίζετε το γκαζόν σας θα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του γκαζόν σας, το κλίμα και τις καιρικές συνθήκες. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για να πάρετε μισή ίντσα νερό. Αυτό μεταφράζεται χονδρικά σε 3 έως 4,5 συνεδρίες των 20 λεπτών την εβδομάδα, εάν σκοπεύετε να παρέχετε από 1 έως 1,5 ίντσες νερό.
 4. Χρησιμοποιήστε έναν σωλήνα ή έναν καταιονιστή για να ποτίσετε το γκαζόν σας
  Εάν το γκαζόν που φροντίζετε είναι μικρό και εύκολο να ποτιστεί, ένας εύκαμπτος σωλήνας με εξάρτημα καταιονισμού θα μπορούσε να κάνει το κόλπο. Πριν αγοράσετε έναν εκτοξευτήρα στο τοπικό σας κατάστημα υλικού ή στο σπίτι και στον κήπο, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον καλύτερο καταιονιστή για τον χώρο σας λαμβάνοντας υπόψη τα τετραγωνικά μέτρα που φτάνει και εάν έχει προσαρμοσμένο μοτίβο ψεκασμού.

  Εάν η αυλή που φροντίζετε είναι μεγάλη και χρονοβόρα για το νερό, ένα σύστημα άρδευσης μπορεί να είναι το καλύτερο. Εγκαθιστώντας ένα σύστημα άρδευσης, έχετε την ευκολία να ανάψετε τους εκτοξευτές σας μέσω ενός χρονοδιακόπτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα διατρέχετε τον κίνδυνο να σπαταλήσετε νερό και μπορείτε να ορίσετε χρονοδιαγράμματα ώστε να ποτίζει αυτόματα το γκαζόν σας όποτε θέλετε.

Διατηρήστε το γρασίδι και το τοπίο σας υγιές και πράσινο όλο το χρόνο με ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα περιποίησης γκαζόν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες σας.

Schreibe einen Kommentar