Φροντίδα για ψηλό γρασίδι φέσκου | Ανάκτηση ψηλής φέσκου

10
Φροντίδα για ψηλό γρασίδι φέσκου |  Ανάκτηση ψηλής φέσκου

Ανοιξιάτικες συμβουλές περιποίησης γκαζόν

Ένας αναγνώστης έστειλε αυτή την τελευταία ερώτηση σχετικά με το ότι το ψηλό γρασίδι του Fescue δεν φαίνεται καλύτερα. Ο Χάρολντ του δίνει μερικές εξαιρετικές συμβουλές για το πώς να φροντίζει το Ψηλό Φέσκου, έναν κοινό τύπο χόρτου στη ζώνη μετάβασης.

«Χάρολντ, έχω ένα ψηλό γρασίδι φέσουας στη νότια Καλιφόρνια και δεν μπορώ να το καταφέρω να μείνει καταπράσινο. Έχω μερικά νεκρά σημεία που ακόμη και η επανασπορά δεν θα θεραπεύσει, και ολόκληρο το γρασίδι μου αρχίζει να γίνεται ανοιχτό καφέ. Κάποια πρόταση για να κάνω το γκαζόν μου κανονικό; Ποτίζω επίσης μια φορά την ημέρα για 4 λεπτά. Ευχαριστώ!“

Αγαπητέ αναγνώστη,

Σας ευχαριστούμε που στείλατε την ερώτησή σας. Πρώτα απ ‚όλα, έχω τη βαθύτατη συμπάθεια για όποιον προσπαθεί να καλλιεργήσει γρασίδι ή οποιοδήποτε άλλο φυτό για αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια της μακράς ξηρασίας που αντέχει η Καλιφόρνια. Φυσικά, είναι δύσκολο να πει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει με το γκαζόν σας χωρίς να το δείτε πραγματικά, αλλά μπορώ να σας δώσω μερικά βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Πρώτο Βήμα: Δοκιμή εδάφους

Με βάση το σχόλιό σας, η πρώτη πρόταση που έχω είναι να δοκιμάσετε το χώμα σας για να προσδιορίσετε εάν το pH είναι στο σωστό επίπεδο. Θα πρέπει να είναι μεταξύ 6,5 και 7,0. Η δοκιμή του εδάφους είναι πάντα ένα καλό σημείο εκκίνησης κατά την ανάπτυξη ενός σχεδίου θεραπείας για το γρασίδι Tall Fescue.

Δεύτερο βήμα: Αλλάξτε τον τρόπο που ποτίζετε

Το δεύτερο πράγμα που προτείνω είναι να αλλάξετε το πρόγραμμα ποτίσματος σε 30 λεπτά την εβδομάδα, αλλά να παρέχετε το νερό ταυτόχρονα. Ο χλοοτάπητας στο γρασίδι σας, Tall Fescue, είναι ένα γρασίδι ανθεκτικό στην ξηρασία, αλλά μπορεί ακόμα να αραιώσει εάν δεν λαμβάνει αρκετό νερό. Ποτίζοντας μία φορά την ημέρα, διεισδύετε μόνο στην κορυφή της ίντσας του εδάφους, γεγονός που κάνει τις ρίζες να μεγαλώνουν πιο κοντά στο σέρβις. Το Tall Fescue είναι ένας χλοοτάπητας με βαθιές ρίζες, αλλά αν το νερό είναι μόνο στην επιφάνεια, εκεί θα αναπτυχθούν οι ρίζες αντί να πάνε βαθιά για να αναζητήσουν περισσότερο νερό. Ο στόχος σας πρέπει να είναι να παρέχετε 1 ίντσα νερό την εβδομάδα στον χλοοτάπητά σας. Για να φροντίσετε σωστά την Ψηλή Φέσκουα, είναι πολύ καλύτερο να ποτίζετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και λιγότερο συχνά.

Τρίτο Βήμα: Αερισμός πυρήνα

Το τρίτο πράγμα που προτείνω είναι να αερίσετε το γρασίδι σας με πυρήνα χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα που ονομάζεται πυρηνικός αερισμός. Αυτά είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση σε πολλά καταστήματα υλικού, γραφεία ενοικίασης και κέντρα βελτίωσης σπιτιού. Μπορείτε επίσης να προσλάβετε έναν πιστοποιημένο επαγγελματία για να κάνει την υπηρεσία για εσάς. Ένας πυρήνας αερισμού, καθώς διατρέχει τον χλοοτάπητα σας, θα αφαιρέσει πυρήνες χώματος και αχύρου και θα τους αφήσει πίσω στην κορυφή του χλοοτάπητα. Αυτό θα ανοίξει το γκαζόν σας για να επιτρέψει σε περισσότερο αέρα, νερό και θρεπτικά συστατικά να φτάσουν στη ζώνη της ρίζας. Οι πυρήνες που παραμένουν στο γκαζόν θα σπάσουν με το κανονικό πότισμα και θα λιώσουν ξανά στο γκαζόν. Οι μικροοργανισμοί του εδάφους θα εργαστούν για να διασπάσουν την αχυρένια. Ο χλοοτάπητας σας πρέπει να είναι υγρός για να επιτρέψει στα δόντια του αερισμού του πυρήνα να διεισδύσουν στο χώμα, οπότε προσπαθήστε να το προγραμματίσετε για μια μέρα αφού ποτίσετε ή, ελπίζουμε, αφού βρέξει.

Τέταρτο Βήμα: Επανασπόροι

Η επανασπορά του χλοοτάπητα σας μετά τον αερισμό του πυρήνα είναι μια πολύ καλή πρακτική. Το ψηλό Fescue έχει μια συνήθεια ανάπτυξης «τύπου τσαμπιού» και δεν απλώνεται για να καλύψει γρήγορα γυμνές περιοχές. Οι οπές αερισμού του πυρήνα παρέχουν ένα εξαιρετικό μέρος για να βλαστήσει ο σπόρος. Θα πρέπει να απλώσετε 5 έως 6 λίβρες καλής ποιότητας σπόρους ψηλής φέσκου ανά 1.000 τετραγωνικά πόδια. Προτείνω τη σπορά αυτή την εποχή του χρόνου, καθώς παραδοσιακά ο χειμώνας είναι μια πιο υγρή εποχή για την Καλιφόρνια. Σας προτείνω επίσης να κάνετε επανασπορά κάθε χρόνο το φθινόπωρο έως τις αρχές του χειμώνα.

Λίπανση του γκαζόν σας

Μόλις λάβετε τα αποτελέσματα από τη δοκιμή εδάφους σας, θα είναι πολύ πιο εύκολο να προσδιορίσετε την ποσότητα λιπάσματος που χρειάζεται το γρασίδι σας. Το ψηλό Fescue δεν απαιτεί άφθονο άζωτο για να παραμείνει πράσινο. Γενικά, 2 έως 3 λίβρες αζώτου ανά 1.000 τετραγωνικά πόδια ανά έτος είναι αυτό που απαιτεί το Tall Fescue. Το περισσότερο άζωτο πρέπει να εφαρμόζεται το φθινόπωρο και λιγότερο το καλοκαίρι. Η δοκιμή εδάφους θα παρέχει συστάσεις σχετικά με την ποσότητα φωσφόρου και καλίου που χρειάζεται ο χλοοτάπητας σας.

Είμαι βέβαιος ότι ακολουθώντας αυτά τα βασικά βήματα, το γκαζόν σας θα ανταποκρίνεται και θα φαίνεται καλύτερο. Εάν ο χλοοτάπητας σας έχει χλοοτάπητα ψηλού φιστού που χρειάζεται λίγο TLC, επικοινωνήστε με τον τοπικό επαγγελματία Spring-Green σήμερα!

Schreibe einen Kommentar