Υγιές έδαφος για υγιείς αυλές

5
Υγιές έδαφος για υγιείς αυλές

Η σχέση μεταξύ εδάφους και φυτού είναι ένα από τα κύρια μέλημά μας καθώς η ποιότητα του εδάφους σας καθορίζει άμεσα την ανάπτυξη και την ανάπτυξη κάθε είδους φυτού. Η σωστή γνώση για το έδαφος είναι επιβεβλημένη για την ιδανική διαχείριση της αυλής και του εξωραϊσμού σας.

Τα φυτά είναι ευαίσθητα στις εδαφικές συνθήκες. Η ανάπτυξη και η ανάπτυξή τους εξαρτάται άμεσα από την υφή και την ποιότητα του εδάφους σας. Ως εκ τούτου, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα για την αυλή σας, πρέπει να γνωρίζουμε την ποιότητα του εδάφους στην αυλή σας πριν από οτιδήποτε άλλο. Αυτό θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε συγκεκριμένους τύπους φυτών που ταιριάζουν καλύτερα στο έδαφος της αυλής σας.

Τι είναι ακριβώς το έδαφος;

Το πάνω μέρος του εδάφους ακριβώς κάτω από την επιφάνεια είναι αυτό που αποκαλούμε χώμα. Αποτελείται από τρία κύρια ορυκτά σωματίδια: άμμο, λάσπη και άργιλο. Από όλα αυτά, ο πηλός βρίσκεται γενικά σε μεγαλύτερη αναλογία ακολουθούμενη από λάσπη και άμμο. Το μείγμα αυτών των τριών ορυκτών σωματιδίων καθορίζει την υφή του εδάφους σας. Εάν και τα τρία αυτά σωματίδια ορυκτών βρεθούν σε ίση αναλογία, τότε θεωρείται ως η καλύτερη ποιότητα εδάφους. Αυτό το είδος εδάφους ονομάζεται αργιλώδες.

Το έδαφος αποτελείται επίσης από άλλα διάφορα πράγματα όπως νερό, μικροθρεπτικά συστατικά με τη μορφή οργανικής ύλης, αέρα, μέταλλα και μικροοργανισμούς. Το έδαφος επηρεάζει τις ρίζες των φυτών και χρησιμεύει ως αποθήκη θρεπτικών συστατικών που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των φυτών.

Τα οφέλη των δοκιμών εδάφους

Οι δοκιμές εδάφους είναι ένα ουσιαστικό μέρος της υπηρεσίας γκαζόν σας, επειδή η ανάπτυξη και η ανάπτυξη των φυτών σας εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα του εδάφους σας. Είναι το προκαταρκτικό καθήκον του σχεδιασμού τοπίου, καθώς μας βοηθά να προσδιορίσουμε ποια είδη φυτών να επιλέξουμε για την αυλή σας. Εάν ο εξωραϊσμός φυτεύεται για πρώτη φορά, τότε η δοκιμή εδάφους είναι απαραίτητη.

Οι δοκιμές εδάφους μας ενημερώνουν επίσης για τα ορυκτά που λείπουν από την αυλή σας, τα οποία μπορούμε να προσθέσουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα του εδάφους σας. Αυτό θα γίνει πριν ξεκινήσουμε τη φύτευση για το τοπίο σας:

 • Το έδαφος πρέπει να δοκιμάζεται εκ νέου κάθε τρία έως πέντε χρόνια.
 • Αναλύουμε την πρόοδο του εδάφους σας σε σύγκριση με την τελευταία δοκιμή.
 • Παίρνουμε το δείγμα του εδάφους μας όταν το έδαφος δεν είναι παγωμένο, την άνοιξη ή αργά το φθινόπωρο.
 • Λαμβάνουμε δείγματα εδάφους με τη χρήση ανιχνευτή εδάφους.
 • Συλλέγουμε ένα σύνθετο δείγμα του εδάφους για όλη την αυλή με δειγματοληψία από διαφορετικές περιοχές.

Βελτίωση της ποιότητας του εδάφους με την προσθήκη οργανικής ύλης

Η οργανική ύλη πηγαίνει στην αυλή σας για να αποσυντεθεί και να σχηματίσει χούμο. Το χούμο είναι το πιο σημαντικό μέρος του εδάφους. Είναι αποτελεσματικό στην ενίσχυση της ποιότητας της κλίσης που διευκολύνει την ανάπτυξη των φυτών.

Το χούμο μπορεί να ενσωματωθεί με διάφορους τρόπους στο έδαφος. Μπορεί να προστεθεί με τη μορφή κοπριάς, πριονίδι, κομπόστ μανιταριών, τύρφη και πολλά άλλα.

Το χούμο παράγει σπογγώδη υφή που είναι χρήσιμη σε:

 • Ενισχύοντας την ικανότητα συγκράτησης του νερού στο έδαφος.
 • Ρύθμιση της θερμοκρασίας του εδάφους.
 • Απελευθέρωση αζώτου στην ιδανική αναλογία.
 • Ενισχύοντας την ικανότητα του εδάφους σας να συγκρατεί και να απελευθερώνει θρεπτικά συστατικά.
 • Βοηθά στην ανάπτυξη μικροοργανισμών. Είναι απαραίτητα για τη ρύθμιση του εδάφους.
 • Ανοίγοντας τον απαραίτητο χώρο πόρων για τη διέλευση του αέρα και πολλά άλλα.

Η σωστή διαχείριση του εδάφους είναι το κλειδί της επιτυχίας για κάθε αυλή. Μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Η αφοσίωση και η ευαισθητοποίησή μας στη διαχείριση του εδάφους θα σας βοηθήσουν να κάνετε την αυλή σας όμορφη.

Schreibe einen Kommentar