Το γρασίδι είναι πραγματικά πιο πράσινο στην πλευρά του Γκαβράνοβιτς του φράχτη

15
Το γρασίδι είναι πραγματικά πιο πράσινο στην πλευρά του Γκαβράνοβιτς του φράχτη
image_pdf

Τρεις γενιές εργάζονται σκληρά στο Horizon Grass Farms.ΓρασίδιΓρασίδι

Τα τελευταία 43 χρόνια, η Horizon Grass Farms έχει εξελιχθεί από ένα αγρόκτημα 20 στρεμμάτων σε μια επιτυχημένη επιχείρηση χλοοτάπητα σε 12 αγροκτήματα στο Τέξας. Φημισμένο για την ποιότητα και την ποσότητα του γρασιδιού του, η Horizon προμηθεύει τώρα χλοοτάπητα σε περίπου 20 φυτώρια σε όλη την πολιτεία, κρατώντας σκληρά τις τρεις γενιές της οικογένειας Gavranovic στη δουλειά.

Η Horizon Grass Farms καλλιεργεί επί του παρόντος Celebration®, Bermudagrass και Palmetto® St. Augustine. Σύντομα, θα τοποθετήσουν σε φυτικό υλικό για το νέο Cobalt™ Hybrid St. Augustinegrass της Texas A&M που κυκλοφόρησε.

Γρασίδι

Η γιορτή μεγαλώνει.

Ο εορτασμός ήταν ένα καλό γρασίδι για τους παραγωγούς Turfgrass of Texas (TPT), λέει ο ιδιοκτήτης της Horizon Grass Farms William Gavranovic. Του αρέσει η ωραία πράσινη, πυκνή εμφάνισή του. «Στους πελάτες μας αρέσει και συνεχίζουν να το απαιτούν. Έχουμε αρκετούς πελάτες που απαιτούν το Palmetto St. Augustine πάνω από το Raleigh και συνεχίζουμε να το πιέζουμε. Μου αρέσει. Είναι ένα καλό χορτάρι που μπλοκάρει πολύ καλά».

Ο William πιστεύει ότι οι τελικοί χρήστες θα είναι εξίσου ενθουσιασμένοι με το Cobalt. «Οι καλλιεργητές τείνουν να καλλιεργούν το καλύτερο γρασίδι, καθώς δουλεύουμε με αυτό κάθε μέρα. Το βλέπουμε από πρώτο χέρι και νομίζω ότι οι τελικοί χρήστες θα είναι πολύ ικανοποιημένοι», εξηγεί. «Υπάρχουν πολλά περισσότερα οφέλη για το Cobalt, όπως η αντοχή του στις ασθένειες, η αντοχή στο κρύο και πολλά καλά χαρακτηριστικά».

Ολοι στην οικογένεια

Όταν πρόκειται για χλοοτάπητα, ο Γουίλιαμ ξέρει τι λέει. Είναι στο αίμα του. Ο πατέρας του, Willie, είναι ο ιδρυτής της Horizon Grass Farms. Ο Willie και η αείμνηστη σύζυγός του, Gladys, ξεκίνησαν την επιχείρηση μαζί το 1978. Σήμερα, τα παιδιά τους—Ο Γουίλιαμ, η Αϊρίν και η Ρέιτσελ—παίζουν όλα ρόλο στην εταιρεία. «Είμαστε στην επιχείρηση εδώ και πολύ καιρό, στην πραγματικότητα», σχολιάζει ο William.

«Είναι απλώς πολλή αποφασιστικότητα, θέληση και αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα ως μια σημαντική μέρα. Ο χρόνος είναι ουσιαστικός, και είμαστε εδώ μόνο για λίγο, οπότε πρέπει να αφιερώσουμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε», λέει. «Επενδύουμε πολύ χρόνο στους χλοοτάπητες, τις φάρμες και τους ανθρώπους μας. Είμαστε πολύ αφοσιωμένοι.”

Σήμερα, ο Γουίλιαμ και ο πατέρας του είναι ο ένας το δεξί χέρι του άλλου. Ο Willie γεννήθηκε στο Burr του Τέξας και έκτοτε δεν έχει μετακινηθεί έξω από μια ακτίνα 15 μιλίων. Μεγαλώνοντας στη γεωργία, ο Willie ήταν στα 20 του, όταν αποφάσισε να προσθέσει μια μικρή ποσότητα St. Augustine στο μείγμα των καλλιεργειών του.

Willie, κέντρο, που περιβάλλεται από οικογένεια.

Ο Γουίλιαμ, τώρα 50, έχει επίσης περάσει όλη του τη ζωή καλλιεργώντας και ασχολείται με την καλλιέργεια χλοοτάπητα από τότε που ήταν στο γυμνάσιο, όταν οι γονείς του ξεκίνησαν την Horizon Grass Farms. Η αδερφή του Irene διαχειρίζεται την All Seasons Turf Grass, μια επιχείρηση λιανικής που λειτουργεί σε ένα αγρόκτημα χλοοτάπητα στο Brookshire, TX. Προμηθεύει κυρίως χλοοτάπητα με βάση την άμμο για γήπεδα γκολφ και αθλητικά γήπεδα. Η σύζυγος του Γουίλιαμ, η Τζένη, τον βοηθά στις καθημερινές εργασίες της φάρμας και του γραφείου. Η αδερφή του Γουίλιαμ, η Ρέιτσελ, συμμετέχει επίσης και ο σύζυγός της, Ράιαν, βοηθά στην παραγωγή στις φάρμες χλοοτάπητα. (Η Horizon Farms, μια άλλη οντότητα της λειτουργίας τους, παράγει βαμβάκι, καλαμπόκι, σόγια και milo.)

Καθώς η Horizon Grass Farms προχωρά στην τρίτη γενιά της, ο William λέει ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά τους θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη επέκταση. «Είμαστε ευλογημένοι. Είχαμε τον μπαμπά μου, τις αδερφές μου, τη Ρέιτσελ και την Ειρήνη, και τώρα τα παιδιά μας στο πλοίο. Είναι ωραίο να έχεις μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει μετατραπεί σε μια αρκετά μεγάλη επιχείρηση», είπε. «Το τρέχουμε όλοι μαζί και συνεννοούμαστε…. Πάντα είχαμε τη νοοτροπία να δουλεύουμε μαζί, και αν υπάρχει μια πρόχειρη λύση, την εξομαλύνουμε».

Ο Willie είναι χαρούμενος που υπάρχουν μέλη της οικογένειας που είναι πρόθυμα να φέρουν τη δάδα για να διατηρήσουν σε λειτουργία τις φάρμες Horizon Grass. Από τα οκτώ εγγόνια του, αρκετά εργάζονται ήδη στη φάρμα, και ο ίδιος αναμένει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα. «Φυσικά, τα παιδιά μου ξεκίνησαν στη βιομηχανία χλοοτάπητα στα πρώτα τους στάδια. Ο Γουίλιαμ, ο γιος μου, ήταν σχεδόν πάντα σε αυτόν τον κλάδο από την πρώτη μέρα, έκοψε σειρές και μετά εργαζόταν στο χλοοτάπητα. Και οι δύο κόρες μου ασχολούνται με την επιχείρηση και εργάζονται επίσης σε αυτόν τον τομέα», λέει ο Willie. «Είναι υπέροχο να βλέπω τα παιδιά και τα εγγόνια μου να συμμετέχουν».

Αφοσίωση εργαζομένων

Σήμερα, οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Horizon βρίσκονται στο Wharton, στο Lane City, στο Burr, στο Clay, στο Cameron, στο Brookshire, στο Monaville και στο Sealy. Ο William πιστώνει στους εξαιρετικούς εργοδηγούς και διαχειριστές στις τοποθεσίες της φάρμας τους την ικανότητα της Horizon να παράγει μεγάλες ποσότητες χλοοτάπητα με πρότυπα υψηλής ποιότητας. «Είναι μια ενωμένη ομαδική προσπάθεια μεταξύ όλων των εργαζομένων για τη διατήρηση της ποιότητας. Είναι ένας συνδυασμός των καλών πολιτιστικών τεχνικών και του ανταγωνισμού μεταξύ των αγροκτημάτων που βοηθά τους εργαζόμενους να θέλουν να παράγουν ποιοτικό χλοοτάπητα».

Ο πατέρας του συμφωνεί και λέει ότι ποτέ δεν ονειρευόταν ότι η επιχείρηση θα εξελισσόταν σε αυτό που είναι σήμερα. Είναι περήφανος για τα ακίνητα που απέκτησαν με την πάροδο του χρόνου για να διαφοροποιήσουν τις περιοχές παραγωγής τους. «Δεν είναι ένα συγκρότημα ενός ανθρώπου. Χρειάζεται ο καθένας να έχει καλή ποιότητα. Ένας άντρας δεν μπορεί να το κάνει αν έχεις έξι φάρμες σε διαφορετικές τοποθεσίες», είπε ο Willie. «Αν τους αρέσεις εσύ και η ομάδα, θα καταβάλουν προσπάθεια να το κάνουν όπως νομίζεις ότι πρέπει να γίνει. Όλα έχουν να κάνουν με το τι βάζετε στους υπαλλήλους σας και πώς τους συμπεριφέρεστε. Αν τους φέρεσαι καλά και τους φέρεσαι σωστά, τότε θα σε φροντίσουν».

Με σχεδόν 40 υπαλλήλους στο χλοοτάπητα της επιχείρησης, η οικογένεια Gavranovic βοηθά την τοπική οικονομία όχι μόνο παρέχοντας ένα ποιοτικό προϊόν, αλλά προσφέροντας θέσεις εργασίας. «Υποστηρίζουμε τους υπαλλήλους μας και αν υπάρξει ποτέ πρόβλημα, συνεργαζόμαστε μαζί τους και τους συμπεριφερόμαστε όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται. Αντιμετωπίζουμε όλους σαν οικογένεια».

Όσον αφορά τους στόχους της Horizon Grass Farms, ο Willie είπε ότι φυσικά έχουν ξεπεράσει πολλούς από αυτούς. «Οι στόχοι μου για το μέλλον είναι η οικογένεια να συνεχίσει να λειτουργεί τη λειτουργία μας και να προσπαθούμε πάντα να είμαστε λίγο καλύτεροι όπου μπορούμε, αν μπορούμε. Επίσης, να… συνεργαστείτε με τη βιομηχανία χλοοτάπητα, ώστε να είναι τόσο καλό όσο είναι, ή ακόμα καλύτερα. Μπορούμε πάντα να είμαστε καλύτεροι και νομίζω ότι αυτό είναι καλό για την οικογένεια. Νομίζω ότι θα πάρουν την μπάλα και θα συνεχίσουν να κυλά».

Αλλαγές στον κλάδο

Ο William, ο Willie και ο Tobey το 1998 στο Palmetto St. Augustine.

Ο Willie λέει ότι δύο σημαντικές αλλαγές που έχει δει στη βιομηχανία χλοοτάπητα όλα αυτά τα χρόνια περιλαμβάνουν: την αυτοματοποίηση του εξοπλισμού. και την ανάπτυξη νέων προϊόντων ή/και ποικιλιών που έχουν επεκτείνει τη βιομηχανία σε κάτι αρκετά δυναμικό.

Όταν ξεκίνησε, ο Willie λέει ότι τα έκαναν όλα με το χέρι — και θα φύτευαν μόνο μερικές εποχές του χρόνου. «Τώρα έχουμε αυτόματο εξοπλισμό και ο χλοοτάπητας φυτεύεται όλο το χρόνο στο Τέξας. Είναι μια επιχείρηση σχεδόν 365 ημερών, η οποία λειτουργεί καθημερινά για 6 έως 7 ημέρες την εβδομάδα. Επεκτείνεται στο χρόνο παραγωγής», σχολιάζει.

Ο Willie είπε ότι από τότε που ξεκίνησε η επιχείρησή τους, η καινοτομία των προϊόντων ήταν επίσης απόδειξη της επιτυχίας τους. Με εκτεταμένη παραγωγή σε όλη την πολιτεία, η Horizon Grass Farms άρχισε πρόσφατα να χρησιμοποιεί το Turf Logistics, ένα λογισμικό διαχείρισης για εκμεταλλεύσεις χλοοτάπητα, διανομείς και εγκαταστάτες. «Ήταν πολύ ωφέλιμο», λέει ο William, ο οποίος το χρησιμοποιεί για τα πάντα, από την επιμελητεία μέχρι την παραγγελία. «Νομίζω ότι κάθε φάρμα θα το έχει αυτό όσο περνάει ο καιρός. Η Turf Logistics εξορθολογίζει τα πάντα και βοηθά με την αποτελεσματικότητα σε όλα τα τμήματα», προσθέτει ο William.

Ο Willie είπε ότι η εταιρεία του είναι όπως οι περισσότερες άλλες: είναι εδώ για να παράγουν προϊόντα και να έχουν καλή εξυπηρέτηση. «Πιστεύουμε ότι θα είμαστε σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν είμαστε σε αυτό για λίγο που και που. Είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος να παραμείνουμε στην επιχείρηση και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσω των καλών και των κακών. Θα πρέπει να είμαστε εδώ για να φροντίσουμε τις ανάγκες του κλάδου».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Horizon Grass Farms, επισκεφτείτε τον ιστότοπό τους εδώ.

Η Sod Solutions έχει βοηθήσει με επιτυχία στην ανάπτυξη και κυκλοφορία στην αγορά πάνω από 20 διαφορετικές ποικιλίες χλοοτάπητα τα τελευταία 27 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Palmetto και CitraBlue Άγιος Αυγουστίνος, ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ και Innovation™ Ζωυσία και γιορτήΓεωγραφικό πλάτος 36 και NorthBridge Βερμούδαγκρα. Η εταιρεία εδρεύει στην περιοχή Charleston, SC.

Schreibe einen Kommentar