Τα καλύτερα βιβλία για τα συναισθήματα για τα νήπια

0
Τα καλύτερα βιβλία για τα συναισθήματα για τα νήπια

βιβλία για παιδιά
Φωτογραφία Pixabay

Η αντιμετώπιση των συναισθημάτων είναι δύσκολη για κανέναν, αλλά για τα μικρά παιδιά, είναι σχεδόν αδύνατο. Τα συναισθήματα γίνονται υπερβολικά συντριπτικά και τα μικρά παιδιά εξακολουθούν να μην έχουν τον κατάλληλο μηχανισμό απελευθέρωσης. Γι‘ αυτό συγκέντρωσα μια λίστα με τα καλύτερα βιβλία για τα συναισθήματα για να βοηθήσω το παιδί σας να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει αυτά τα νέα συναισθήματα.

Αυτά τα συναισθήματα έρχονται ξαφνικά, περιμένουμε να ξέρουν πώς να τα χειριστούν. Δεν είναι περίεργο που είναι συχνά μπερδεμένοι και νευρικοί. Δεν έχει σημασία αν είναι Τρομερό δίδυμα, Threenagers, Φουρνάδος, έρχονται όλοι με νέα συναισθήματα. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να τα προλάβει το παιδί σας. Απλά φανταστείτε όλες τις ερωτήσεις που έχουν για αυτούς. Τι συμβαίνει? Τι είναι αυτό? Γιατί είμαι θυμωμένος/αναστατωμένος/λυπημένος; Από πού προήλθε αυτό το συναίσθημα; Τι μπορώ να κάνω? Η δουλειά μας ως γονείς ή κηδεμόνες τους είναι να τους βοηθήσουμε να εξελιχθούν ως εμπαθή και καταπληκτικά άτομα. Αυτό σημαίνει να τους διδάξετε πώς να αναγνωρίζουν αυτά τα συναισθήματα και πώς να τα χειρίζονται με επιτυχία.

Στο σπίτι μας τα βιβλία είναι η απάντηση σε όλα. Προπόνηση γιογιό; Υπάρχει αναμφίβολα ένα βιβλίο για αυτό. Έχουν πρόβλημα με την κοινή χρήση; Ας βρούμε ένα τέλειο βιβλίο. Και το ίδιο ισχύει όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση των συναισθημάτων. Τα βιβλία για τα συναισθήματα μπορούν να είναι μια εξαιρετική πηγή που μπορεί να τους βοηθήσει να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα. Τα βοηθούν επίσης να τα καταλάβουν ενώ δείχνουν πώς να τα αποδέχονται, να τα εκφράζονται και να τα αντιμετωπίζουν. Σε αυτήν τη λίστα, υπάρχουν μερικά από τα καλύτερα παιδικά βιβλία σχετικά με τα συναισθήματα και τα συναισθήματα που λειτούργησαν εξαιρετικά για εμάς.

Το Έγχρωμο Τέρας από την Άννα Λένα. Αυτό το βιβλίο βοηθά τα παιδιά να μάθουν πώς να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους και τα διευκολύνει να μιλήσουν για το πώς νιώθουν εκείνη τη στιγμή. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργαλεία που έχουμε βρει για την πρόληψη των θυμών.

Η Ρούμπι βρίσκει μια ανησυχία του Τομ Πέρσιβαλ. Για να πω την αλήθεια, οποιοδήποτε από τα βιβλία του Τομ Πέρσιβαλ από τη σειρά Big Bright Feelings είναι μια εξαιρετική επιλογή, αλλά αυτό είναι αυτό που επηρέασε περισσότερο το μικρό μου. Μισεί να κάνει λάθη και παρατηρήσαμε ότι ανησυχεί όλο και περισσότερο όταν αντιμετωπίζει μια κατάσταση όπου μπορεί να κάνει λάθος. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από να δοκιμάσει νέο εξοπλισμό στο πάρκο μέχρι να προσπαθήσει να πει μια νέα λέξη που μόλις άκουσε. Αυτό το βιβλίο την βοήθησε να συνειδητοποιήσει ότι όλοι έχουν ανησυχίες, αλλά το να μιλάει για αυτές βοηθά.

Grumpy Monkey από τη Suzanne Lang. Θα κάναμε τα πάντα για να εμποδίσουμε τα παιδιά μας να αισθάνονται άσχημα και γκρινιάρικα, αλλά πρέπει απλώς να αισθάνονται τα συναισθήματά τους. Αυτό το βιβλίο το δείχνει με διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο.

In My Heart: A Book of Feelings από τον Jo Witek. Παρόμοια με το The Color Monster, αυτό το βιβλίο βοηθά επίσης τα παιδιά να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους. Μου αρέσει γιατί δίνει το παράδειγμα μιας κατάστασης όπου μπορείς να νιώσεις αυτά τα συναισθήματα, διευκολύνοντας τα μικρότερα παιδιά να το καταλάβουν.

Το B είναι για το Breathe: The ABCs of Coping with Fussy and Frustrating Feelings από τη Melissa Munro Boyd. Αυτό το βιβλίο είναι εξαιρετικό για να διδάξει στα μικρά παιδιά εύκολους τρόπους να αντιμετωπίσουν τα φασαριόζικα και απογοητευτικά συναισθήματα. Εάν δεν ξέρουν πώς να ρυθμίσουν αυτά τα συναισθήματα, πιθανότατα θα εξελιχθούν σε κρίσεις θυμού ή κλάματος. Εμπνέοντας τα παιδιά να συζητήσουν τα συναισθήματά τους και εισάγοντάς τους σε στρατηγικές ηρεμίας, αυτό το βιβλίο μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση μεγάλων συναισθημάτων.

Το αγόρι με τα μεγάλα, μεγάλα συναισθήματα από την Britney Winn Lee. Το μικρό μου είναι ακόμα πολύ μικρό για αυτό το βιβλίο και θα το συνιστούσα σε γονείς παιδιών άνω των 4 ετών. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για γονείς ενός παιδιού που βιώνει άγχος, ακραία συναισθήματα, ένα παιδί που αναγνωρίζεται ως πολύ ευαίσθητο Άτομο ή παιδί στο φάσμα του αυτισμού. Δείχνει στα παιδιά ότι δεν χρειάζεται να κρύψουν τα συναισθήματά τους, ακόμα κι αν είναι μεγάλα. Αντίθετα, θα πρέπει να τα αγκαλιάσουν, να τα αισθανθούν και να μιλήσουν για αυτά.

Το σώμα μου στέλνει ένα σήμα από τη Ναταλία Μαγκουάιρ. Ένα άλλο βιβλίο για τα συναισθήματα βοηθά τα παιδιά να τα αναγνωρίσουν, αλλά με ένα πρόσθετο όφελος. Όχι μόνο έχει εικονογραφήσεις και ιστορίες με τις οποίες μπορούν να συσχετιστούν τα παιδιά, αλλά παρέχει επίσης δραστηριότητες ηρεμίας για τα παιδιά και οδηγίες στους ενήλικες σχετικά με τις επακόλουθες δραστηριότητες.

Ο τρόπος που νιώθω από την Janan Cain. Λατρεύω τα βιβλία που δείχνουν στα παιδιά ότι τα συναισθήματα δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβόμαστε, και είναι μέρος της ζωής μας, και πρέπει να τα αποδεχόμαστε και να μάθουμε πώς να τα ρυθμίζουμε. Αυτό το βιβλίο βοηθά τα παιδιά να συνδέσουν τη λέξη και το συναίσθημα, διευκολύνοντας την επικοινωνία των συναισθημάτων τους.

Happy Hippo, Angry Duck: A Book of Moods, από τη Sandra Boynton. Αυτό το βιβλίο απευθύνεται στο μικρότερο κοινό, παιδιά από 1 έως 3 ετών, και χρησιμοποιεί διαφορετικά ζώα για να εισάγει ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο.

Έχετε το αγαπημένο σας και τι θα μας προτείνατε; Αυτήν τη στιγμή πλησιάζουμε στο στάδιο του Fournado, οπότε οποιαδήποτε συμβουλή βοηθάει.

Schreibe einen Kommentar