Πώς να περιορίσετε τις ψηφιακές εικόνες για τη δημιουργία περιεχομένου

1
Πώς να περιορίσετε τις ψηφιακές εικόνες για τη δημιουργία περιεχομένου

Οργάνωση των ψηφιακών εικόνων σας για δημιουργία περιεχομένου

Ως δημιουργός περιεχομένου, ξοδεύετε πιθανότατα αρκετό χρόνο αναζητώντας και χρησιμοποιώντας τις καλύτερες ψηφιακές εικόνες που μπορείτε να βρείτε για να ταιριάζουν με το μοναδικό σας περιεχόμενο. Μόλις ασχοληθείτε με αυτό για μερικά χρόνια, ίσως καταλάβετε ότι οι ψηφιακές σας εικόνες χρειάζονται οργάνωση και απομάκρυνση. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε α ψηφιακό κόμβο σαν ένα Φορητός σκληρός δίσκος Seagate (σύνδεσμος θυγατρικών) ως το μοναδικό μέρος όπου κρατάτε όλες τις ψηφιακές σας εικόνες, πρέπει να διατηρείτε τις εικόνες σας οργανωμένες και ενημερωμένες.

Η αποστολή σας να αποκαθιστάτε και να οργανώνετε τις εικόνες σας για γρήγορη πρόσβαση καθώς δημιουργείτε περιεχόμενο έχει πολλούς στόχους.

 • Κρατήστε χρήσιμες εικόνες στα χέρια σας για να εξοικονομήσετε χρόνο κατά τη δημιουργία περιεχομένου.
 • Προσδιορίστε τις δικές σας εικόνες και επεξεργαστείτε τις και έτοιμες για χρήση.
 • Διατηρήστε επαρκή αρχεία σχετικά με τις στοκ φωτογραφίες για τις οποίες έχετε πληρώσει ένα τέλος για να χρησιμοποιήσετε, ποια δικαιώματα έχετε και πού χρησιμοποιήσατε στοκ φωτογραφίες.

Έχω αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οργανώνω τις ψηφιακές μου εικόνες αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας το βήμα προς βήμα σύστημά μου για να είναι εύκολο να βρεθούν οι εικόνες μου. Οργάνωση και απομάκρυνση ψηφιακών εικόνων

Μια απόφαση που πήρα είναι να κρατήσω ξεχωριστό φάκελο ή ψηφιακό κόμβο για εικόνες που θα χρησιμοποιηθούν στη δημιουργία περιεχομένου. Εάν μερικές από αυτές είναι δικές μου φωτογραφίες (και πολλές είναι), αυτή η εικόνα θα αποθηκευτεί επίσης στην προσωπική μου βιβλιοθήκη εικόνων. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να κρατήσω έναν πολύ μικρότερο ψηφιακό φάκελο ή κέντρο φωτογραφιών για επαγγελματικούς λόγους και έναν μεγαλύτερο που είναι εντελώς ξεχωριστός για τις προσωπικές μου εικόνες.

ΥΠΟΔΕΙΞΗ: Εάν είστε α Canva Pro χρήστης Γνωρίζω ότι είναι πολύ δελεαστικό να βασίζεσαι αποκλειστικά στις εικόνες που είναι διαθέσιμες στο Canva. Κάνετε μια αναζήτηση για ένα συγκεκριμένο θέμα και εμφανίζονται δεκάδες ή εκατοντάδες επιλογές. Είναι γρήγορο και εύκολο και δεν απαιτεί από εσάς να οργανώσετε τις δικές σας εικόνες. Το μεγάλο «αλλά» είναι ότι αυτές οι εικόνες χρησιμοποιούνται από χιλιάδες άλλους ανθρώπους. Δεν είναι μοναδικά για εσάς. Επομένως, η επίδρασή τους δεν είναι τόσο ισχυρή όσο θα μπορούσε να είναι. Εάν θέλετε να εξερευνήσετε χρησιμοποιώντας το Canva Pro για τη γραφική του σχεδίαση, μπορείτε ελέγξτε το χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο θυγατρικών μου.

Σχετικό άρθρο

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να κάνετε το εφέ των εικόνων σας ισχυρό και αξέχαστο δείτε αυτό το άρθρο για αυτό το θέμα.

Δύο τύποι ψηφιακών εικόνων έχετε τα δικαιώματα χρήσης

Αν είστε σαν εμένα, πιθανότατα έχετε δύο τύπους εικόνων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα στο περιεχόμενό σας (δωρεάν ή επί πληρωμή περιεχόμενο).

 • Φωτογραφίες στοκ που έχετε αγοράσει τα δικαιώματα χρήσης (βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει τη χρήση τους στα επί πληρωμή προϊόντα σας)
 • Οι δικές σας εικόνες που έχετε τραβήξει για να τις χρησιμοποιήσετε στη δημιουργία περιεχομένου.

Τα βήματα για την οργάνωση και την απομάκρυνση εικόνων για χρήση στη δημιουργία περιεχομένου

Βήμα πρώτο: Εάν έχετε και χρησιμοποιείτε και τους δύο τύπους, η πρώτη μου πρόταση είναι να δημιουργήσετε ένα αρχείο που ονομάζεται „Βιβλιοθήκη εικόνων“ και μέσα σε αυτό να δημιουργήσετε δύο υποαρχεία. Ένα για το «Οι εικόνες μου για τη δημιουργία περιεχομένου» και ένα για το «Εικόνες στοκ φωτογραφιών για τη δημιουργία περιεχομένου». Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πλαίσιο είτε διατηρείτε τα αρχεία στον δικό σας σκληρό δίσκο είτε σε έναν αυτόνομο ψηφιακό διανομέα. Εάν διατηρείτε τις εικόνες σας στο cloud, θα μπορείτε και πάλι να τις οργανώσετε με κάποιο βασικό τρόπο, ανάλογα με το σύννεφο που χρησιμοποιείτε.

ΥΠΟΔΕΙΞΗ: Είχα ένα φάκελο για κάθε χρόνο, αφού προσωπικά βγάζω πολλές φωτογραφίες, ιδιαίτερα από τα ταξίδια μας. Αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά χρήσιμο. Μπορεί να χρησιμοποιείτε μια υπέροχη εικόνα ξανά και ξανά για χρόνια και δεν είναι σημαντικό πότε τραβήχτηκε. Επιπλέον, είναι δύσκολο να θυμηθείς ποια χρονιά έγινε η φωτογραφία όταν την αναζητάς κατά ημερομηνία. Οι περισσότερες ψηφιακές εικόνες έχουν ημερομηνία λήψης στις ψηφιακές τους πληροφορίες σχετικά με αυτήν την εικόνα, επομένως δεν είναι πραγματικά απαραίτητο να γίνει ταξινόμηση ανά έτος. Η εξαίρεση μπορεί να είναι εάν δημιουργείτε περιεχόμενο χρόνο με τον χρόνο για κάτι σαν μια ειδική εκδήλωση και χρειάζεστε εύκολη πρόσβαση σε ιστορικές εικόνες αυτού του συμβάντος για νέο περιεχόμενο κάθε χρόνο.

Αν και συνιστώ να κρατάτε τις δικές σας εικόνες ξεχωριστές από τις στοκ φωτογραφίες που έχετε αγοράσει, μπορείτε να δημιουργήσετε φακέλους θεμάτων που είναι ίδιοι. Ως παράδειγμα, μπορεί να έχω το θέμα „πικνίκ στην παραλία“ τόσο κάτω από στοκ όσο και σε προσωπικές εικόνες.

Συνιστώ να οργανώσετε πρώτα τις προσωπικές σας εικόνες, γιατί αυτές είναι σχεδόν πάντα οι καλύτερες εικόνες για να χρησιμοποιήσετε.

Βήμα δυο:

 • Τραβήξτε 20 από τις δικές σας εικόνες τη φορά για να εργαστείτε (μην κατακλύζετε τον εαυτό σας με εκατοντάδες ή χιλιάδες ταυτόχρονα).
 • Για κάθε εικόνα κάντε οποιεσδήποτε αλλαγές στο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών σας.
  • Ισιώστε τον ορίζοντα
  • Ισορροπήστε το φως
  • Ενισχύστε το χρώμα εάν χρειάζεται
  • Κόψτε την εικόνα εάν χρειάζεται
  • Αλλάξτε το όνομα αρχείου της φωτογραφίας σε κάτι χρήσιμο για εσάς. Μπορεί να είναι ανά τοποθεσία ή ανά θέμα.
  • Εάν μπορείτε, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε ετικέτες στην εικόνα. Μπορείτε να προσθέσετε ετικέτα στην τοποθεσία, το έτος, το όνομα ενός ατόμου ή/και το θέμα για αυτήν τη φωτογραφία. Αυτό διαρκεί ένα λεπτό, αλλά οδηγεί σε πολύ μεγαλύτερη ευκολία αργότερα όταν αναζητάτε εικόνες που έχετε στο αρχείο.
  • Τοποθετήστε καθεμία από τις 20 φωτογραφίες στον κατάλληλο φάκελο στην ενότητα „Οι εικόνες μου για τη δημιουργία περιεχομένου“.

Εάν κάνετε 20 φωτογραφίες 3 φορές την εβδομάδα, σύντομα θα έχετε μια ισχυρή βιβλιοθήκη που επισημαίνεται και ταξινομείται σε φακέλους που έχουν νόημα για εσάς.

ΥΠΟΔΕΙΞΗ: Οι εικόνες λειτουργούν για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας και την τόνωση των πωλήσεων όταν είναι μοναδικές για εσάς, γι‘ αυτό χρησιμοποιήστε πρώτα τις δικές σας εικόνες όταν μπορείτε. Κάντε κλικ στο Tweet Μην ανησυχείτε δεν είναι επαγγελματίες ή τέλειοι. Μπορείτε να επεξεργαστείτε σχεδόν οποιαδήποτε εικόνα σε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε αναρτήσεις ιστολογίου. Αφήστε την προσωπικότητα και τη μοναδικότητά σας να λάμψουν. Πηγαίνω για εστιασμένη, όχι ασαφή. Αλλά μετά είδα ανθρώπους να προσφέρουν συναρπαστικό και εντυπωσιακό περιεχόμενο με μια ασαφή εικόνα, επίσης!

Βήμα τρίτο:

Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία για τις πρώτες 20 από τις στοκ φωτογραφίες που έχετε αγοράσει τα δικαιώματα χρήσης. Πιθανότατα δεν θα τα επεξεργαστείτε, αν και μπορείτε να περικόψετε ένα για συγκεκριμένη χρήση. Πρώτα βάλτε τα όλα στο φάκελό σας „Stock Photo Images for Content Creation“. Καθώς δίνετε τίτλο στην εικόνα, ταξινομήστε αυτούς τους 20 σε υποφακέλους ανά θέμα ή κατά τοποθεσία.

Προαιρετικό Βήμα Τέταρτο:

Ένα επιπλέον βήμα για τις στοκ φωτογραφίες σας είναι να δημιουργήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο για αυτές τις στοκ φωτογραφίες που έχετε χρησιμοποιήσει. Καταχωρίστε τον αριθμό της φωτογραφίας, το θέμα ή την ετικέτα που της δώσατε, την ημερομηνία χρήσης και τον σύνδεσμο προς το περιεχόμενο στο οποίο βρίσκεται. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει φωτογραφία στοκ σε περιεχόμενο επί πληρωμή, βεβαιωθείτε ότι αγοράσατε τα σωστά δικαιώματα για εμπορική χρήση.

ΥΠΟΔΕΙΞΗ: Είναι απολύτως αποδεκτό να έχετε μία εικόνα σε δύο φακέλους. Για παράδειγμα, μια εικόνα μπορεί να πάει στο „Denali“ και στα „χιονισμένα βουνά“.

Η οργάνωση με αυτόν τον τρόπο θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε, να προσθέσετε σιγά σιγά στις καταγεγραμμένες εικόνες σας 20 κάθε φορά και να αποτρέψετε την αγορά μιας πολύ παρόμοιας εικόνας επειδή ξεχάσατε ότι είχατε ήδη μια για χρήση. Για τις δικές σας εικόνες, συνιστώ να κάνετε μια „απόθεση δεδομένων“ στον κόμβο ψηφιακών φωτογραφιών ή στον σκληρό δίσκο σας και στη συνέχεια να διαχωρίσετε τις εικόνες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία περιεχομένου. Μετακινήστε αυτές τις εικόνες στο „Οι εικόνες μου για τη δημιουργία περιεχομένου“ και επεξεργαστείτε τις 20 τη φορά. Θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να υπάρχει ένας φάκελος μέσα στο „Οι εικόνες μου για τη δημιουργία περιεχομένου“ με την ετικέτα „Μη ταξινομημένες εικόνες“. Μπορείτε να πάρετε 20 (ή λιγότερα) κάθε φορά από αυτόν τον φάκελο και στο πρόγραμμα επεξεργασίας σας, μεταφέροντάς τα στους φακέλους θέματός σας αφού επεξεργαστείτε και προσθέσετε ετικέτα.

ΥΠΟΔΕΙΞΗ: Θα συναντήσετε εικόνες που έχετε αγοράσει με τη χρήση (εικόνες στοκ), καθώς και μερικές από τις δικές σας που έχουν την αίσθηση και την εμφάνιση ξεπερασμένες ή εκτός επωνυμίας για εσάς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε εικόνες μόδας ή μακιγιάζ. Μην φοβάστε να πετάξετε αυτό που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά. Φροντίστε όμως να κρατήσετε ό,τι είναι μέρος του περιεχομένου σας, ειδικά το περιεχόμενο επί πληρωμή. Εάν ενημερώσετε ποτέ αυτό το περιεχόμενο, ίσως χρειαστεί να φορτώσετε ξανά αυτήν την εικόνα στο ενημερωμένο περιεχόμενο.

Το τελικό αποτέλεσμα της οργάνωσης και της απορρόφησής σας είναι ότι θα έχετε ένα σταθερό από αρκετές εκατοντάδες έτοιμες εικόνες για τη δημιουργία περιεχομένου. Μην οργανώνετε περισσότερες φωτογραφίες από αυτές που χρειάζεστε και προσθέστε μόνο ό,τι έχετε οργανώσει και επισημάνει. Καθώς προχωράτε, θα συναντήσετε αυτά που δεν ταιριάζουν πλέον με την επωνυμία σας και, εκτός και αν τα χρειάζεστε για ιστορικούς σκοπούς ή για ενημέρωση περιεχομένου, μην αισθάνεστε ένοχοι που τα πετάτε στα σκουπίδια.

Πηγή για πρότυπα προς χρήση σε συνδυασμό με τις ψηφιακές σας εικόνες

Αν ψάχνετε για πρότυπο στο οποίο θα τοποθετήσετε τις εικόνες σας, επιτρέψτε μου να προτείνω Η υπέροχη μηνιαία πτώση προτύπων της Sarah Young μέσω του Biz Template Babe. Αυτά τα πρότυπα μπορούν να δώσουν τον παράγοντα wow στις εικόνες σας, ενώ η μηνιαία εκπαίδευση σχετικά με την καλή ανάρτηση στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων είναι καλή. Εδώ είναι ο σύνδεσμος συνεργάτη μου για να ελέγξω τη Σάρα και πάρτε μερικά δωρεάν πρότυπα.

Είναι αυτό το άρθρο χρήσιμο για εσάς; Εάν ναι, αφιερώστε λίγο χρόνο για να το μοιραστείτε χρησιμοποιώντας τα παρακάτω κουμπιά κοινής χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ευχαριστώ!

Για να ενημερώνεστε για νέα άρθρα και να λαμβάνετε ένα αντίγραφό μου Energy and Business Planner κάντε κλικ εδώ. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος να σχεδιάζετε την ημέρα σας και να χτίζετε την επιχείρησή σας.

Οργανώστε και αποσυμπιέστε τα αρχεία ψηφιακής εικόνας σας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Schreibe einen Kommentar