Πώς να επιλέξετε την καλύτερη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για παιδιά

1

Καλύτερη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για παιδιά

Η υγιεινή των δοντιών από μικρή ηλικία είναι εξαιρετικά σημαντική. Όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, τα περισσότερα από τα παιδιά μας δεν σκέφτονται έτσι. Είναι σαν μια μάχη που θέλει χρόνια για να κερδίσει.

Όμως, τα αγαπάμε άνευ όρων, και μια δύσοσμη αναπνοή δεν θα το αλλάξει.

Για να προσπαθήσετε να αποτρέψετε την τερηδόνα, την πλάκα και οτιδήποτε συνοδεύει, σας προσφέρουμε μερικές συμβουλές για το πώς να επιλέξετε την καλύτερη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για παιδιά.

Η καλύτερη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για παιδιά

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσετε με την καλύτερη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για παιδιά;

Οι περισσότεροι από τους συντρόφους ξεκινούν με τον καθαρισμό των δοντιών του μωρού τους σκουπίζοντας με ένα μαλακό πανί ή βουρτσίζοντας με μια μικρή μαλακή οδοντόβουρτσα και νερό. Οι οδοντίατροι συνιστούν να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ποσότητα οδοντόκρεμας χαμηλής περιεκτικότητας σε φθόριο σε μέγεθος μπιζελιού για να βουρτσίζετε τα δόντια του παιδιού σας στους 18 μήνες.

Αυτή είναι η αγαπημένη μας ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για παιδιά (κάντε κλικ στην εικόνα):

Το παιδί πρέπει να είναι τουλάχιστον τριών ετών όταν ξεκινά με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Φυσικά, θα χρειαστούν τη βοήθειά σας στην αρχή. Το καλό είναι ότι υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά στις σημερινές ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες που τα παιδιά θέλουν να βουρτσίζουν πέντε φορές την ημέρα. Τουλάχιστον στην αρχή.

Δεν θέλουμε να σας δώσουμε μεγάλες ελπίδες – ο ενθουσιασμός εξαφανίζεται μετά από λίγες μέρες. Αλλά θα πάρουμε ότι μπορούμε.

Τα οφέλη μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας για παιδιά

Το κύριο πλεονέκτημα μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας για παιδιά είναι η αποτελεσματικότητα. Οι περισσότερες από τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες μπορούν να κινηθούν χιλιάδες φορές σε ένα λεπτό, κάτι που είναι σαφώς λίγο περισσότερο από το χεράκι του παιδιού σας.

Διαθέτει επίσης μηχανική ακρίβεια, έτσι ώστε τα παιδιά που δεν έχουν απαραίτητα την επιδεξιότητα να βουρτσίζουν σωστά τα δόντια τους, μπορούν απλώς να το ενεργοποιήσουν και να το μετακινήσουν γύρω από το στόμα τους. Η οδοντόβουρτσα ελέγχει τις κινήσεις καθαρισμού.

Τα «μειονεκτήματα» μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας είναι η υψηλότερη τιμή, οι κεφαλές βουρτσών που πρέπει να αντικαθίστανται περιοδικά (προστιθέμενη δαπάνη) και πρέπει να φορτιστούν ή να αντικατασταθούν οι μπαταρίες. Προτιμάμε αυτά με σταθμό φόρτισης, αλλά εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Τι πρέπει να ψάχνετε;

Όταν επιλέγετε την καλύτερη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για παιδιά, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου.

Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η κεφαλή της βούρτσας. Η σωστή τεχνική βουρτσίσματος παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της τερηδόνας. Ψάξτε για ένα μικρό κεφάλι με μαλακές τρίχες που θα ταιριάζει σωστά στο στόμα τους και θα είναι απαλό, αλλά αποτελεσματικό στα δόντια τους. Δεν θέλετε να είναι λειαντικό, απλά αρκετά δυνατό για να απαλλαγείτε από την πλάκα και να αφήσετε τα μαργαριταρένια λευκά τους όσο πιο καθαρά γίνεται.

Επίσης, ελέγξτε για τις εργονομικές λαβές με αντιολισθητικές λαβές που θα χωράνε εύκολα στα μικρά χεράκια. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να βρείτε την καλύτερη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για παιδιά, αλλά αξίζει τον κόπο.

Ορισμένες σύγχρονες οδοντόβουρτσες διαθέτουν ακόμη και την εφαρμογή μαγικού χρονοδιακόπτη που κάνει τα παιδιά να βουρτσίζουν τα δόντια τους περισσότερο. Αυτά τα διαδραστικά στοιχεία σίγουρα επηρεάζουν την προθυμία τους να βουρτσίζουν και να φροντίζουν την οδοντική τους υγιεινή.

Εάν είναι δυνατόν, δώστε στο παιδί σας μια επιλογή όταν επιλέγει μια νέα οδοντόβουρτσα. Εσείς αποφασίζετε για τις κύριες λειτουργίες, αλλά τους δίνετε την επιλογή να επιλέξουν χαρακτήρα, χρώμα και την εμφάνιση της οδοντόβουρτσας. Θα επηρεάσει θετικά τη στάση τους απέναντι στο βούρτσισμα και ελπίζουμε να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη.

Θυμηθείτε, πρώτα η λειτουργικότητα. Οι μαλακές τρίχες, η κεφαλή βούρτσας κατάλληλου μεγέθους και η εργονομική λαβή πρέπει να είναι οι τρεις πρώτες προτεραιότητες όταν επιλέγετε την καλύτερη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για παιδιά. Όπως πολλά άλλα πράγματα που αφορούν τα παιδιά, αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να τσιγκουνευτείτε. Όμως, το αξίζουν.

Ας ελπίσουμε ότι θα σκεφτούν το ίδιο όταν έρθει η σειρά τους να μας φροντίσουν.

Schreibe einen Kommentar