Ο James Pearson αναρριχείται στη φυλή, δυνητικά η δυσκολότερη εμπορική διαδρομή στον κόσμο

0
Ο James Pearson αναρριχείται στη φυλή, δυνητικά η δυσκολότερη εμπορική διαδρομή στον κόσμο

Ο James Pearson αναρριχείται στη φυλή, δυνητικά η δυσκολότερη εμπορική διαδρομή στον κόσμοΕικόνα: Tristan Hobson

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, ο James Pearson πραγματοποίησε τη δεύτερη ανάβαση του «Tribe» στο Cadarese της Ιταλίας, που θεωρείται ευρέως η δυσκολότερη εμπορική διαδρομή στον κόσμο. Το 34χρονο βρετανικό φαινόμενο αναρρίχησης κρακ γνώριζε για τη γραμμή εδώ και μια δεκαετία, αλλά δεν είχε την πεποίθηση ότι ήταν προστατευτέο ή δυνατό. Ο Jacopo Larcher έκανε την πρώτη ανάβαση μετά από χρόνια προσπαθειών, αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον του Pearson να διεκδικήσει μια ανάβαση, αλλά η γέννηση του γιου του Arthur ανάγκασε την υπομονή.

Ο Pearson τελικά βγήκε έξω και πέρασε μερικές μέρες παλεύοντας με βροχερές συνθήκες για να επιλύσει τις κινήσεις, με το πέτρινο τελείωμα να τον εμπόδισε. επικράτησε για να κερδίσει τη δεύτερη άνοδο στην έβδομη πορεία του.

James Pearson στο Tribe
Εικόνα: Caroline Ciavaldini

Ούτε ο Larcher ούτε ο Pearson έδωσαν βαθμό στη διαδρομή που θα μπορούσε να είχε κλείσει ως αθλητική ανάβαση. «Για μένα, το Tribe είναι μακράν η πιο δύσκολη σειρά κινήσεων που έχω κάνει ποτέ σε εμπορική διαδρομή και είναι πραγματικό θαύμα το γεγονός ότι το πράγμα είναι πραγματικά δυνατό με εξοπλισμό», είπε ο Pearson, «Είναι σπάνιο να βρεις ένα κομμάτι βράχου. αρκετά συμπαγής για να κάνει μια σειρά από συνεχείς σκληρές κινήσεις, αλλά με αρκετά αξιοπρεπείς τοποθετήσεις ταχυτήτων.» Ο Pearson δήλωσε επίσης ότι η αποφυγή των μπουλονιών έκανε τη γραμμή του βασιλιά ακόμα πιο ξεχωριστή. «Η Μητέρα Φύση μας έδωσε όλα όσα χρειαζόμαστε, ακριβώς εδώ… μια καταπληκτική γραμμή, μια δροσερή σειρά λαβών και τοποθετήσεις εργαλείων, ακριβώς εκεί που τις χρειάζεστε».

Θα κυκλοφορήσει ένα blog από τον Pearson σχετικά με την εμπειρία του στη Φυλή Το site της Wild Country στις επόμενες μέρες. Η Pearson χρηματοδοτείται επίσης από Η Βόρεια όψη, La Sportivaκαι πολύ ψηλά.

Schreibe einen Kommentar