Ο Γιώργος ο Αγρότης μοιράζεται την ιστορία της γεωργίας

1
Ο Γιώργος ο Αγρότης μοιράζεται την ιστορία της γεωργίας

Είναι ο αξιαγάπητος αγρότης που οδηγεί τα παιδιά σε ένα εικονικό ταξίδι στη γεωργία, όλα για να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει το νεανικό κοινό σχετικά με την προέλευση των τροφίμων και των φυτικών ινών τους. Τώρα, έχει περισσότερες ιστορίες να μοιραστεί με την κυκλοφορία νέων πόρων!

Με καταγωγή από τη Νότια Αυστραλία, Γεώργιος ο Αγρότης (μαζί με τους φίλους Simone και Ben) έχουν μια αποστολή: να διδάξουν κάθε νεαρό Αυστραλό για τη σημασία της γεωργίας.

Ο Ben, ο Farmer George και η Simone μαθαίνουν για την παραγωγή μαλλιού

Είναι ένας τολμηρός στόχος. Όμως, καθώς τα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν εκπληκτικά μεγάλα ποσοστά παιδιών δεν είναι βέβαια σχετικά με την προέλευση ορισμένων τροφίμων και φυτικών ινών, δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό να εκπαιδεύσουμε τους νεαρούς Αυστραλούς, από μάντρα μέχρι ψώνια.

Για παράδειγμα, μια εκπαιδευτική έρευνα του 2012 εντόπισε:

  • Το 27% των μαθητών πίστευε ότι το γιαούρτι προέρχεται από φυτό
  • Το 75% πίστευε ότι το βαμβάκι προερχόταν από ζώο
  • Το 45% δεν μπορούσε να αναγνωρίσει ότι τα καθημερινά είδη φαγητού όπως μια μπανάνα, ψωμί ή κομμάτι τυρί προέρχονταν από μια φάρμα

Μέσα από το καθένα μαθησιακό πόρο και το διαδικτυακό βίντεο, το νεανικό κοινό μπορεί να ρίξει μια ματιά από πρώτο χέρι στον τρόπο παραγωγής της αυστραλιανής τροφής και φυτικών ινών, από μαλλί από πρόβατα μέχρι δασοκομία.

Η Σιμόν, ο αγρότης Τζορτζ και ο Μπεν εξερευνούν σιτηρά στη μάντρα

Η επιτυχία της ιδέας έχει πλέον αυξηθεί με τα χρόνια και περιλαμβάνει πολλαπλούς πόρους εκπαιδευτικών, διαδικτυακά βίντεο – ακόμη και τακτικές εμφανίσεις στο ABC ME! Δείχνει μια πανεθνική δίψα για γνώση σχετικά με την προέλευση της παραγωγής της Αυστραλίας. Η κορυφαία δημιουργός Simone Kain κυκλοφορεί μια νέα σειρά εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Συμπυκνωμένο σε μια σειρά από σύντομα και συναρπαστικά βίντεο στο διαδίκτυο, το τρίο εισάγει στο νεαρό κοινό τις γεωργικές πρακτικές, για να τους εκπαιδεύσει και να τους εμπνεύσει να μάθουν από πού προέρχεται το φαγητό τους.

Ρίξε μια ματιά:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar