Γιατί ορισμένα αυτοκίνητα έχουν μαύρες κουκούλες;

0
Γιατί ορισμένα αυτοκίνητα έχουν μαύρες κουκούλες;

Έχετε δει ποτέ αυτοκίνητο με μαύρη κουκούλα; Είναι ένα αρκετά σπάνιο θέαμα, αλλά υπάρχουν αυτοκίνητα εκεί έξω που τα έχουν. Γιατί λοιπόν ορισμένα αυτοκίνητα έχουν μαύρες κουκούλες;

Υπάρχουν στην πραγματικότητα αρκετές βασικές σκέψεις για αυτό. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να βάψουν το καπό του αυτοκινήτου τους μαύρο γιατί κάνει το αυτοκίνητο να φαίνεται πιο τρομακτικό. Άλλοι το κάνουν για να αναδείξουν το στυλ ή την προσωπικότητά τους. Και τέλος, μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να έχουν μαύρο καπό, επειδή βοηθά να διατηρείται ο κινητήρας πιο ψυχρός. Ποιοι είναι όμως οι πραγματικοί λόγοι; Η πραγματικότητα είναι ότι:

  • αυτοκίνητα με μαύρες κουκούλες χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια ως λύση για την αποφυγή αντανακλάσεων από τη λαμαρίνα στον οδηγό.
  • Αυτή η τάση ξεκίνησε τη δεκαετία του εξήντα σε ορισμένα ανταγωνιστικά αυτοκίνητα και η λειτουργία της ήταν να αποφεύγει την επίδραση των ακτίνων του ήλιου στα μάτια του οδηγού.
  • Οι μαύρες ματ κουκούλες προτιμήθηκαν καθώς δημιουργούσαν λιγότερη διαφορά στο φως και το κύκλωμα φαινόταν να φαίνεται καλύτερα.
  • Η Abarth επανέφερε αυτή την τάση το 2016 με το 124 Spider της.
  • Η Opel άρχισε επίσης πρόσφατα να προσφέρει αυτοκίνητα με μαύρα καπό, αυτή τη φορά ως ένα νεύμα στα προηγούμενα μοντέλα της.

αυτοκίνητα με μαύρη κουκούλα

Λάβετε υπόψη ότι πριν από αρκετές δεκαετίες, τα αυτοκίνητα είχαν μακριά και συχνά πιο οριζόντια μπροστινά καπό. Η συνήθης κατάσταση ήταν για τους πιλότους να αποφεύγουν να πάρουν τις ακτίνες του ήλιου στα μάτια τους κατά τη διάρκεια ενός αγώνα εκτός από τις δοκιμές αντοχής.

Αν ο πιλότος ήταν ψηλός, θα έβλεπε σχεδόν ολόκληρη την κουκούλα και λάμπανε που μπορεί να σε ενοχλούσαν. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί οδηγοί αποφάσισαν να βάψουν το καπό τους μαύρο, φυσικά όχι γυαλιστερό μαύρο αλλά ματ ώστε αυτές οι αντανακλάσεις να μην είναι πλέον θέμα. Έτσι, επίσης, η μπροστινή όψη του οχήματος φαινόταν να ταιριάζει με το χρώμα του δρόμου και επειδή υπήρχε μικρότερη διαφορά στο φως, η πίστα φαινόταν να είναι καλύτερα φωτισμένη.

Μπορώ να βάψω το καπό του αυτοκινήτου μου;

Εάν θέλετε να βάφετε το καπό του αυτοκινήτου σας, υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε: να το κάνετε μόνοι σας ή να προσλάβετε έναν επαγγελματία. Η επαγγελματική βαφή μπορεί να κοστίζει από $500 έως $500+, ενώ το „φτιάξ‘ το μόνος σου“ μπορεί να κοστίσει μόλις 70 $.

Είναι δύσκολο να βάψεις μαύρο το καπό ενός αυτοκινήτου;

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για το να βάψετε το καπό ενός αυτοκινήτου μαύρο είναι να βεβαιωθείτε ότι η βαφή είναι καλή. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο και να είστε πολύ προσεκτικοί κατά την εφαρμογή του χρώματος. Μπορεί επίσης να σκεφτείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να κάνει τη δουλειά για εσάς.

Schreibe einen Kommentar