Απαντήσεις στην πιο συχνή ερώτηση για τη φροντίδα του γκαζόν στο Google. 1/3

9
Απαντήσεις στην πιο συχνή ερώτηση για τη φροντίδα του γκαζόν στο Google.  1/3

Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για τη φροντίδα του γκαζόν στο Google. Μέρος 1/3

16 Ιουνίου 2022

Όλες οι παρακάτω πληροφορίες έχουν γραφτεί από τους Lawn Master, οι οποίοι έχουν περάσει την καριέρα τους διατηρώντας χλοοτάπητα.

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για το γκαζόν μου;

Προγράμματα λιπασμάτων και αερισμός. Συνιστώνται εποχιακές εφαρμογές τροφοδοσίας και ζιζανίων και ελέγχου βρύων για να διατηρείτε το γρασίδι σας σε καλή υγεία καθ ‚όλη τη διάρκεια του έτους. Επίσης, για να διατηρείται σταθερά ένα υγιές γκαζόν, θα πρέπει να πραγματοποιείται ετησίως μια επεξεργασία αερισμού.

Πόσο κοστίζει η φροντίδα του γκαζόν ανά μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Κάθε γκαζόν είναι διαφορετικό. Επομένως, οι χειριστές χλοοτάπητα μας πρέπει πρώτα να αναλύσουν το γκαζόν σας πριν δώσουν οποιεσδήποτε τιμές. Το Lawn Master παρέχει δωρεάν ανάλυση και προσφορά γκαζόν.

Πόσες φορές το χρόνο πρέπει να λιπαίνετε το γκαζόν σας;

5 φορές το χρόνο. Προκειμένου να διατηρήσετε ένα υγιές γρασίδι καθ ‚όλη τη διάρκεια του έτους, συνιστούμε να λιπάνετε το γρασίδι σας μία φορά την άνοιξη, το φθινόπωρο και τον χειμώνα και δύο φορές το καλοκαίρι λόγω ζέστης, ξηρού καιρού και αυξημένης κίνησης στα πόδια.

Αξίζει τον κόπο να αερίσετε το γκαζόν σας;

Οφέλη από τον αερισμό του γκαζόν σας:

  • Μειώνει τη συμπίεση του εδάφους
  • Βελτιώνει την αποχέτευση
  • Μειώνει τα επίπεδα βρύου
  • Ενθαρρύνει την υγιή ανάπτυξη των ριζών
  • Αυξάνει το βάθος της ρίζας
  • Βοηθά τους χλοοτάπητες να γίνουν πιο ανθεκτικοί στην ξηρασία
  • Μειώνει την απορροή του νερού
  • Βοηθά στη διάσπαση του αχύρου
  • Επιτρέπει στο νερό, τον αέρα και τα θρεπτικά συστατικά να έχουν άμεση πρόσβαση στο ριζικό σύστημα
Διάγραμμα διαδικασίας αερισμού

Αναπτύσσεται το νεκρό γρασίδι;

Οχι. Διάφοροι λόγοι μπορεί να προκαλέσουν το θάνατο του γρασιδιού, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης του χόρτου κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου, της έλλειψης νερού και θρεπτικών ουσιών ή του συμπιεσμένου εδάφους.

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι το γρασίδι πεθαίνει στο γρασίδι σας, ίσως είναι καλύτερο να εξετάσετε μια διαβούλευση με το γκαζόν. Στις διαβουλεύσεις μας, θα εξετάσουμε την αιτία του προβλήματος και θα σας παρέχουμε την καλύτερη πορεία δράσης.

Είναι καλύτερο να κόψετε το γρασίδι κοντά ή μακριά;

Το ύψος στο οποίο κόβετε το γκαζόν σας είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι περισσότεροι τύποι γρασιδιού δεν κόβονται κάτω από 25 mm, καθώς αυτό αποδυναμώνει τον χλοοτάπητα, επιτρέποντας σε περισσότερα ζιζάνια να εισχωρήσουν και επίσης κιτρινίζει το γρασίδι.

Πώς μπορώ να φτιάξω ένα ανώμαλο γκαζόν; / Πώς μπορώ να εξομαλύνω το ανώμαλο γκαζόν μου;

Λίπασμα επιφάνειας. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για τη βελτίωση των μικρών επιφανειακών ανωμαλιών είναι η εφαρμογή επίδεσμου σε τακτική βάση μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι γίνεται αν βρέχει αφού λιπαίνω το γκαζόν μου; / Μπορώ να βάλω λίπασμα σε βρεγμένο γρασίδι;

Η ελαφριά βροχή είναι ευεργετική για τα λιπάσματα, καθώς το νερό βοηθά στην απορρόφηση του λιπάσματος βαθιά στο έδαφος. Ωστόσο, η υπερβολική βροχή μπορεί να ξεπλύνει το λίπασμα πριν τεθεί σε ισχύ στο γρασίδι σας.

Εάν χρειάζεστε περαιτέρω συμβουλές για τη φροντίδα του γκαζόν, επικοινωνήστε με τον τοπικό σας ειδικό Lawn Master και θα χαρεί να σας συμβουλεύσει.

20 Ιουνίου 2022

(Επισκέφθηκε 1 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)

Schreibe einen Kommentar