Απαντήσεις στην πιο συχνή ερώτηση για τη φροντίδα του γκαζόν στο Google. 3/3

6
Απαντήσεις στην πιο συχνή ερώτηση για τη φροντίδα του γκαζόν στο Google.  3/3

Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για τη φροντίδα του γκαζόν στο Google. Μέρος 3/3

4 Ιουλίου 2022

Όλες οι παρακάτω πληροφορίες έχουν γραφτεί από τους Lawn Master, οι οποίοι έχουν περάσει την καριέρα τους διατηρώντας χλοοτάπητα.

Πηδάω σε

Πώς μπορώ να κάνω ξανά το γκαζόν μου ωραίο; / Πώς μπορώ να κάνω το γρασίδι μου πιο πυκνό και πιο πράσινο;

Το σωστό κούρεμα και το επαρκές πότισμα είναι το κλειδί για ένα ωραίο γκαζόν. Επίσης, η ύπαρξη ενός τακτικού προγράμματος συντήρησης του χλοοτάπητα θα διασφαλίσει ότι το γρασίδι σας παραμένει παχύ και πράσινο καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους.

Γιατί τρυπάνε στο γρασίδι;

Ο αερισμός είναι μία από τις πιο σημαντικές διαδικασίες που μπορείτε να εκτελέσετε στο γρασίδι. Κλαδεύει τις ρίζες, ανοίγει μονοπάτια οξυγόνου και αφαιρεί μικρές τάπες αχύρου από ένα γκαζόν. Ο αερισμός είναι επίσης μια απαραίτητη διαδικασία για τη μείωση των επιπέδων βρύου.

Αξίζει να σκαρώσει ένα γκαζόν;

Πλεονεκτήματα από το σκούπισμα ενός χλοοτάπητα:

  • Μειώνει τα επίπεδα αχύρου, επιτρέποντας στο γρασίδι να πάρει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται από το έδαφος
  • Επιτρέπει την ανάπτυξη νέου χόρτου
  • Μειώνει τη συσσώρευση βρύων
  • Βοηθά στην πρόληψη επιδημιών ορισμένων ασθενειών του χλοοτάπητα και της υπερχείλισης
Πλεονεκτήματα της θεραπείας σκαρίφωσης Lawn Master

Γιατί κιτρινίζει το γρασίδι; / Μπορεί το κίτρινο γρασίδι να γίνει ξανά πράσινο;

Το καλοκαίρι είναι συχνά μια εποχή όπου οι χλοοτάπητες υποφέρουν από ζέστη, ξηρό καιρό και αυξημένη κίνηση στα πόδια, αφήνοντας τον χλοοτάπητα κίτρινο, αποσπασματικό και πιεσμένο. Το κίτρινο γρασίδι μπορεί να γίνει ξανά πράσινο με τακτικές εφαρμογές τροφοδοσίας και ζιζανίων και επαρκές πότισμα.

Γιατί το γκαζόν μου είναι τόσο σπογγώδες;

Βρύο. Τα χαλαρά βρύα κάνουν το γκαζόν να αισθάνεται σπογγώδες στο περπάτημα. Το βρύο δίνει επίσης στον χλοοτάπητα ένα ανομοιόμορφο χρώμα και επιφάνεια. Ο αερισμός και η απολέπιση είναι θεραπείες που μπορούν να αφαιρέσουν τα βρύα από το γρασίδι σας.

Γιατί οι λεπίδες του χόρτου μου είναι τόσο λεπτές;

Συμπυκνωμένο χώμα. Με την πάροδο του χρόνου, καθώς το γκαζόν δέχεται πολλή χρήση και κίνηση με τα πόδια, το έδαφος γίνεται σκληρό και συμπαγές, που σημαίνει ότι το γρασίδι επηρεάζεται από το φτωχό περιβάλλον κάτω. Ο αερισμός είναι μια κοινή θεραπεία για τη μείωση της συμπίεσης του εδάφους.

Πώς καταλαβαίνετε αν το γκαζόν σας χρειάζεται λίπασμα;

Αλλαγή χρώματος. Το γρασίδι αλλάζει συχνά χρώμα εάν δεν έχει βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως το άζωτο, ο φώσφορος ή το κάλιο. Τα λιπάσματα περιέχουν τα βασικά θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για τη διατήρηση ενός υγιούς χλοοτάπητα.

Είναι το scarifying το ίδιο με τον αερισμό;

Η απολέπιση και ο αερισμός δεν είναι το ίδιο. Το scarifier είναι ένα ισχυρό μηχάνημα που αφαιρεί το στρώμα αχύρου, την οργανική ύλη και τα υπολείμματα μεταξύ του κάτω επιπέδου των φύλλων του γκαζόν. Ο αεριστήρας είναι ένα μηχάνημα που κλαδεύει τις ρίζες, ανοίγει μονοπάτια οξυγόνου και αφαιρεί μικρές τάπες αχύρου από ένα γρασίδι, μειώνοντας τα επίπεδα βρύων.

Εάν χρειάζεστε περαιτέρω συμβουλές σχετικά με τη φροντίδα του γκαζόν, επικοινωνήστε με τον τοπικό σας ειδικό του Lawn Master και θα χαρεί να σας συμβουλεύσει.

4 Ιουλίου 2022

(Επισκέφτηκε 2 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)

Schreibe einen Kommentar