Ένας τρόπος για να αποτρέψετε την υπερένταση για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων

0
Ένας τρόπος για να αποτρέψετε την υπερένταση για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων

Πώς ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης άλλαξε από συντετριμμένος σε ευτυχισμένος

Γνωρίζατε ότιαποτρέψει την υπερβολή

σε έναν από τους κύριους λόγους που μια γυναίκα επιχειρηματίας κλείνει την επιχείρησή της είναι κατακλυσμένη; Αυτή η διαρκής αίσθηση ότι κατακλύζεσαι εξαντλεί τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τους κατακαίει. Αυτό ίσχυε για μια ιδιοκτήτρια επιχείρησης που θα καλέσω τη Σάλι, η οποία με προσέλαβε για να τη βοηθήσω να κάνει την επιχείρησή της να λειτουργεί πιο ομαλά.

Ένας τρόπος για να αποτρέψετε την υπερβολή είναι να είστε ξεκάθαροι σχετικά με το τι θέλετε περισσότερο να επιτύχετε με την επιχείρησή σας και πόσο ακριβώς χρόνο είστε διατεθειμένοι να δώσετε στην επιχείρησή σας. Στην κατάσταση της Sally είδα ότι η επιχείρησή της καταλάμβανε κάθε ξύπνια στιγμή της ζωής της. Παραπονέθηκε ότι δούλευε «νύχτα και μέρα» και ότι είχε λίγο χρόνο για την προσωπική της ζωή. Έτσι ξεκινήσαμε με μια ερώτηση που κάνω σε κάθε ιδιοκτήτη επιχείρησης με τον οποίο συνεργάζομαι. Αυτή η ερώτηση είναι «πόσες εβδομάδες το χρόνο θέλετε να απογειωθείτε; Μπορείτε να πάρετε το ημερολόγιό σας και να αφήσετε στην άκρη αυτές τις εβδομάδες τώρα;»

Σας εκπλήσσει που είναι μια από τις πρώτες ερωτήσεις που κάνω; Μπορεί να φαίνεται σαν ένας αντίστροφος τρόπος προγραμματισμού. Αλλά δεν είναι. Φέρνει αμέσως στο προσκήνιο ποια είναι η χρονική σας δέσμευση για την επιχείρησή σας, η οποία με τη σειρά της μου λέει πόσο μπορούμε να σχεδιάσουμε να αυξήσουμε ή να αξιοποιήσουμε το χρόνο σας.

Η Sally μου είπε αμέσως ότι το «όνειρό» της ήταν να πηγαίνει στην Ευρώπη για τρεις εβδομάδες κάθε Δεκέμβριο, γιατί ήθελε να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με την οικογένειά της. Όταν το έθεσα αυτό σε σχέση με το επιχειρηματικό της σχέδιο, είδα γρήγορα ότι κάθε χρόνο σχεδίαζε επίσης να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου του υπογεγραμμένου προπονητικού της προγράμματος. Το ημερολόγιό της δεν είχε αποκλειστεί τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο για να εργαστεί για την κυκλοφορία της και σχεδίαζε να ταξιδέψει το μεγαλύτερο μέρος του Δεκεμβρίου. Δεν είναι περίεργο που ένιωθε συγκλονισμένη και η κυκλοφορία της τα τελευταία δύο χρόνια δεν ήταν πολύ επιτυχημένη.

Αλλάξαμε το ημερολόγιο της Sally για να αντικατοπτρίζει τη χρονική της δέσμευση, μεταφέροντας την έναρξη του προγράμματος καθοδήγησης για τον Σεπτέμβριο κάθε έτους και αποκλείοντας τον κατάλληλο χρόνο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο για να προγραμματίσει όλα τα στοιχεία εκκίνησης και να ορίσει το ημερολόγιο εκκίνησης για τον Σεπτέμβριο. Μέχρι να φύγει για την περίοδο των γιορτών το προπονητικό της πρόγραμμα είχε ξεκινήσει και είχε ξεκινήσει με επιτυχία, έτσι ο Δεκέμβριος ήταν πολύ πιο εύκολος χρόνος για να φύγει από τη χώρα.

Αποτρέψτε την υπερβολή με το να είστε ειλικρινείς σχετικά με αυτό που θέλετε

Πόσες εβδομάδες το χρόνο θέλετε να απογειωθείτε; Πότε θέλετε το ρεπό; Πότε έχετε οικογενειακές υποχρεώσεις που χρειάζεστε ή θέλετε να είστε παρόντες;

  • Πρέπει να ξέρετε πόσο ευέλικτη θέλετε να είναι η επιχείρησή σας.
  • Πρέπει να ξέρετε πότε η επιχείρησή σας θα πάρει πίσω θέση και πότε μπορείτε να δεσμευτείτε να το δουλέψετε σκληρά.
  • Η αναγνώριση αυτού σας βοηθά να προστατεύσετε τον ελεύθερο χρόνο σας, αλλά σας βοηθά επίσης να προστατεύσετε τον επαγγελματικό σας χρόνο.
  • Χρειάζεστε μια δέσμευση για την επιχείρησή σας και την προσωπική σας ζωή, εάν πρόκειται να διαρκέσετε ως ιδιοκτήτης επιχείρησης.

Χρησιμοποιήστε το δωρεάν πρόγραμμα σχεδιασμού μου για να διαχειριστείτε την ενέργεια και την επιχείρησή σας

Σας γλιτώνει από την απογοήτευση και την απογοήτευση εάν θέσετε τα όρια της επιχείρησής σας και είστε ειλικρινείς σχετικά με το πόσο είστε πρόθυμοι να εργαστείτε. Πόσο οικονομικά επιτυχημένη θέλετε να είναι η επιχείρησή σας; Πόσο δεσμεύεστε σε καταστάσεις και δραστηριότητες εκτός της επιχείρησής σας;

Δημιούργησα το Energy and Business Planner για να βοηθήσω τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με έναν νέο τρόπο να σχεδιάσουν την επιχείρηση και τον τρόπο ζωής που θέλουν και να αποτρέψουν τη διαρκή καταπόνηση. Κατεβάστε το αντίγραφό σας συμπληρώνοντας αυτήν τη φόρμα. Θα σας στείλουμε αμέσως με email τον σύνδεσμο λήψης.

Mockup of Energy and Business Planner

.

Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με την ενέργειά σας και το επίπεδο δέσμευσής σας

Χωρίς μια ρεαλιστική στρατηγική που μπορείτε να δεσμευτείτε για το όνειρό σας παραμένει ένα όνειρο και μπορεί να σας κρατήσει συνεχώς να φτάσετε. Τα όνειρα δεν σας φέρνουν την οικονομική επιτυχία, την ελεύθερη ή την ευελιξία που θέλετε. Ο ρεαλιστικός σχεδιασμός και η δέσμευση στο σχέδιό σας θα σας φέρουν εκεί, χωρίς να σας κουράζουν.

Η Sally ποτέ δεν είχε κάνει πολύ ρεαλιστικές τις ασαφείς ιδέες της σχετικά με τα ταξίδια στις διακοπές και τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός προγράμματος προπονητικής ταυτόχρονα. Δεν μπορούσε να το κάνει. Έτσι τα συνεχή αισθήματα απογοήτευσης και συντριβής της δεν την εγκατέλειψαν ποτέ. Και αυτό με τη σειρά του δεν την παρακίνησε να αλλάξει τα πράγματα.

Δείτε τι κάναμε για να την αποτρέψουμε να κατακλυστεί και να αποτύχει να ξεκινήσει με επιτυχία το ομαδικό της πρόγραμμα προπόνησης:

  • Ρυθμίσαμε τον προγραμματισμό της έτσι ώστε όλα τα υλικά μάρκετινγκ να σχεδιάστηκαν στις αρχές Ιουνίου.
  • Η καμπάνια της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε προγραμματιστεί και δρομολογηθεί εκ των προτέρων τον Αύγουστο.
  • Σχεδίαζε να γράψει την καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της και να την προγραμματίσει τον Αύγουστο και τις αρχές Σεπτεμβρίου.
  • Έγραψε όλες τις αναρτήσεις στο blog της και τις είχε έτοιμες για όλο τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο.
  • Φροντίσαμε το καλάθι αγορών της να έχει στηθεί για μια κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο.

Ο προγραμματισμός της και το ημερολόγιό της είχαν ρυθμιστεί σωστά, ώστε να μπορεί να χρειαστεί 3 εβδομάδες τον Δεκέμβριο για να είναι με την οικογένειά της και να αφιερώνει ελάχιστο χρόνο στη δουλειά ενώ έλειπε.

Απαντώντας στη μία ερώτηση σχετικά με το χρόνο που ήθελε να απογειωθεί, αντιμετώπισε πολύ καλύτερα πότε έπρεπε πραγματικά να επικεντρωθεί στην επιχείρησή της. Μπορούσε να προγραμματίσει αποτελεσματικά και να κρατήσει μακριά τα αισθήματα υπερέντασης. Συνειδητοποίησε επίσης ότι το καλοκαίρι της θα ήταν βαριά δουλειά, κάτι που λειτούργησε για τον τρόπο ζωής της.

Ένας τρόπος για να αποτρέψετε την υπερένταση για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων Κάντε κλικ στο Tweet

Η ελευθερία και η ευελιξία στην επιχείρησή σας είναι απολύτως εφικτές, αλλά χρειάζεται προγραμματισμός για να διατηρήσετε την ενέργειά σας και την επιχείρησή σας με επιτυχία.

Σχετικό άρθρο: Πώς να σταματήσετε να νιώθετε κατακλυσμένοι από τα πάντα στην επιχείρησή σας

Μπορείς διαβάστε περισσότερα για το από πού προέρχεται η υπερβολή σε μια συνέντευξη που έκανα για τη Huffington Post, πολύ. Εν τω μεταξύ, πάρτε ένα αντίγραφό μου Ενέργεια και Επιχειρηματικός Σχεδιαστής και δείτε πώς σας βοηθά να διαχειριστείτε το χρόνο σας και να αποτρέψετε την υπερβολή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Schreibe einen Kommentar